For nylig havde jeg et indlæg som hed Den poppede kirke. I den lagde jeg til sidst en video fra en Jesusfest (tror jeg nok det var) som IMU stod for. Der var dog to fra IMU som henvendte sig til mig på bloggen og mente at jeg fejlfortolkede videoen, fordi den blev vist i et helt andet lys end det oprindelige. I starten havde jeg svært ved at se det. Men det skyldes også at den var blevet lagt ud på youtube, og det var sket helt uden den kontekst den oprindelig blev vist i, og der blev heller ikke skrevet nogen om den kontekst der. Det synes jeg stadig er en fejl, For den kan nemt blive set på af andre som jeg så på den. Derfor synes jeg også stadig at den enten skulle fjernes fra youtube, eller blive redigeret ind i en kontekst som forklarer hvad hensigten med videoen var.

Men hvis videoens hensigt var det modsatte af hvad jeg syntes at kunne se det var, så må jeg også tage imod kritikken. Derfor har jeg fjernet videoen og det jeg skrev om den. Jeg takker de to som kritiserede mig for min vinkel. Mit ønske med indlægget var at fokusere på at kirken mange steder er ude på et skråplan, når den begynder at bruge for meget tid på at skabe “underholdende kristendom”. For kirkens opgave er at prædike Jesus Kristus som død korsfæstet og opstanden, og omvendelse til Ham. Og jeg har set hvad det kan starte med i mit kirkesamfund, og hvad det er endt med i dag. Noget jeg ikke ønsker for andre kirker.

Nogle vil måske undre sig over at jeg tager denne kritik til mig, når jeg ellers mange andre gange ikke ændrer mening. Men hvis kritikerne har ret i at jeg var for hurtig i min analyse, eller nærmere sagt ret i at jeg ikke havde undersøgt tingene tilstrækkeligt, så bør jeg også kunne tage imod den kritik. Hvilket jeg hermed undskylder.

Da jeg har ændret indlægget, er de kommentarer som vedrørte dette også fjernet. Ikke fordi jeg havde noget imod kommentarerne, de kunne jo ikke anses som værende spam. Men de var ikke længere relevante for indlæggets indhold. Og de er meget velkomne til at kommentere en anden gang.

Share on Facebook

Leave a Reply