13
Feb

Jesus kommer snart, ja Han kunne komme i morgen, eller i overmorgen. Sådan er der mange der taler. De fokuserer kollosalt meget på Jesu genkomst, og nogle gør det så meget at de farer vild. Hvad René, det kan du ikke mene, er vi ikke nødt til at være parate til når dagen kommer og Jesus henter sin brud? Jo, vi skal være parate, vi skal ikke leve som om at Herrens ord ikke betyder noget. Men der er to farer for dem der tror at Jesus kommer i morgen. Den ene er mindre farlig end den første, så lad os starte med den den.

Hvad siger Jesus om Hans genkomst? Han taler faktisk om at der er flere ting der skal opfyldes før han kommer tilbage. Men der står også flere ting i det gamle testamente, som skal opfyldes først. F.eks jødernes tilbagevenden til Israel. Det havde kun nogle få kristne “fanatikere” tro på for 100 år siden, og i dag har de deres eget land. Et mirakel som faktisk fik flere til at blive troende da de fik landet i 1948. Men der er mange flere tegn der skal ske før Jesu genkomst. Nogle af dem er meget nemme at forstå, mens andre lidt mere svære. Men der er EN ting som vi ofte glemmer, når vi taler om at Jesus kunne komme nu. Evangeliet skal forkyndes for alle folkeslagene førend Han kommer. Og her er der et kæmpestort problem. For mindst 1½ millard mennesker har aldrig hørt om Jesus. Mange kristne ønsker ikke at forholde sig til dette tal, fordi de ikke kan forestille sig at det er sandt. Det kan godt være det ikke er sandt, for man er lidt uenig om tallet. Der er nemlig nogle som mener det er så mange som 2½ millard mennesker. Men så længe evangeliet ikke er forkyndt for alle folkeslagene, skal vi ikke forvente at Han kommer, og i 1½ millard mennesker må der være nogle folkeslag som er unåede. Men som Han selv siger i Mattæus 24.14:

“Og dette evangelium om Riget skal prædikes i hele verden som vidnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme.”

Men okay, at folk forventer at Jesus kan komme hvornår det skal være, behøver ikke være så forfærdeligt igen. Selvom jeg har set en tendens hos nogle der gør at de billedligt talt bare sidder og venter på Jesu genkomst, istedet for at advare andre mod den dag. For den dag, kommer Han for at dømme verden. Og ve den, der ikke er i Kristus den dag.

Men den anden gruppe, er dem der er kommet helt på vildspor. Det er dem der søger at finde ud af hvilken dag, eller år at Jesus kommer tilbage. Mere tåbelig tidsbeskæftigelse skal man lede længe efter i kristne kredse. Personlig mener jeg at folk der beskæftiger sig med at finde ud af hvilken dag det skulle ske på, burde have en meget kraftig reprimande fra kirken, og vil de ikke høre på det, så burde de ekskluderes. Nu mener du måske at jeg er hård. Men læs hvad Jesus siger i Mattæus 24.42

“Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer.”

Og i vers 23:

“Hvis nogen da siger til jer: Se, her er Kristus! eller: Her er han! så tro det ikke.”

Det er altså ikke muligt at finde ud af hvornår det præcist sker. Derom er bibelen meget klar. Kun Faderen kender dagen, ingen andre siger Jesus. Så hvorfor skulle vi så finde ud af det før det sker. Det har jeg set mange underlige svar på, og bortforklaringer på. Så kommer nogen til dig og siger de har fundet ud af hvornår Jesus kommer tilbage, så send dem væk igen. Spild ikke din tid på at høre på deres falske lære, for det er lære der farer vild, og som ikke får os nærmere Gud.

I dag har jeg valgt at lægge to indlæg på bloggen, normalt er det jo kun et, så husk at læse det næste indlæg.

Share on Facebook

Leave a Reply