Jeg kan godt lide at læse bøger med mine børn, og nogen gange er det også bøger hvor der ikke er så meget at læse. Men hvor man istedet skal løse en opgave. Eksempelvis Find Holger bøgerne. Det kan være ganske morsomt at finde Holder sammen med børnene, men efter et kvarter er jeg som regel ved at køre træt i det. Men ok, det er en leg jeg har sammen med børnene, og selv vælger sammen med dem.

Hvad der er mere irriterende og særdeles trættende. er alle de kirker der åbenbart tror det er i orden at overføre den leg til kirken. For der findes godt nok mange kirker som tilsyneladende leger “Find Jesus”. For mange gange er det virkelig svært at finde noget som helst brugbart om Ham der burde være kirkens Herre. Og her er det så jeg tænker, ja jeg kan godt lide at lege “Find Holger” med mine børn, MEN jeg kan ikke lide at lege “Find Jesus i kirken hvis du kan”. Han burde være så tydelig, at det nærmest ville være umuligt at komme forbi Jesus i en kirke! Det burde være sådan at evangeliet om Jesus var klar og tydelig i enhver forkyndelse. At sangene man sang var nemme at høre handlede om Jesus. Ja det burde også  være sådan at den enkelte kirkes hjemmeside tydeligt også handlede om Jesus, og pegede på Ham.

Men istedet kan men finde andre udsagn som “vi er en inkluderende kirke” eller “vi er den største frikirke i byen”, eller “præsten i kirken er kendt for det ene fantastiske efter det andet” eller at det bare handler om præsten som åbenbart er meget vigtig (prøv blot at gå ind på Joel Osteens hjemmeside www.Joelosteen.com).

For nylig kiggede jeg på hjemmesiden for Frikirkenets seneste lederkonference. Her burde man have forventet at det var rimeligt nemt at finde noget om Jesus, der var trods alt rimelig mange kirker der havde sendt deres ledere til den konference, det burde da øge chancen. Men intetsteds stod der noget om Jesus. Jeg kunne ihvertfald ikke finde det. Så jeg satte Google til at undersøge siden, det kunne være den kunne finde noget jeg overså. Men nej, jeg havde ret, der var intet. Heller ikke om synd eller frelse. Men istedet en masse om lederstrategi som ikke var meget bedre end det man ville kunne læse i en bog på Handelsgymnasiet. Måske skulle man bare sende Frikirkenets ledere på HHX. Jeg har en fornemmelse af at de ville lære mere af det, end af deres Kristusløse konferencer. Se mere om deres forrige konference (som heller ikke var noget at råbe hurra for) her: https://sand.omvendelse.dk/frikirkenet-har-ingen-bibelske-argumenter-3138.htm

Share on Facebook

Leave a Reply