Hvordan kan det være at der egentlig findes falske profeter, kunne Gud ikke sørge for at der bare var verdens folk, og så Guds folk? Gjort på en måde så det var nemt at se forskel. Det kunne Han godt, hvis Han ville. Men Gud har altså valgt det på en anden måde, og det må vi acceptere. Men bibelen forklarer faktisk hvorfor Gud tillader falske profeter, som går rundt og prædiker uren lære. Det betyder ikke at vi skal følge de falske profeter.

Jamen det siger da sig selv René, at vi ikke skal følge de falske profeter. Narh åbenbart ikke, for jeg møder tit folk der siger at de godt ved at den og den person prædiker vranglære. De undskyldninger som de bruger for at høre på den slags kan eksempelvis være:

– Jamen han taler så godt, og jeg bliver så opmuntret af det han siger.

– Det kan godt være at der er noget forkert i det han siger, men jeg kan godt bruge det.

– Han har åbnet bibelen for mig så jeg forstår den på en ny måde.

Tjah undskyldninger er der mange af. Mon nogen af disse vil overbevise Gud når vi står foran Ham på dommens dag? Se hvad der står i Femte mosebog 13.2-5

Hvis der fremstår en profet eller en, der har drømmesyner, hos dig, og han giver dig et tegn eller et varsel, og det tegn eller varsel, han har givet, indtræffer, og han siger: »Lad os følge andre guder, som du ikke før har kendt, og dyrke dem,« da skal du ikke lytte til, hvad den profet eller den, der har drømmesyner, siger. Det er Herren jeres Gud, der sætter jer på prøve for at få at vide, om I elsker Herren jeres Gud af hele jeres hjerte og af hele jeres sjæl. Herren jeres Gud skal I følge, ham skal I frygte, og hans befalinger skal I holde, ham skal I adlyde, ham skal I tjene, og ham skal I holde fast ved.

Hvorfor tillader Gud så falske profeter. Svaret er enkelt; Gud ønsker at Hans børn skal være rene og hellige i deres liv, og for at teste dem tillader han at der vil komme fristelser. For at se hvem der virkelig vil Guds vilje, og hvem der vil sig selv.  Hør hov René, kan du dokumentere at det er bibelsk det du skriver der? Ja, her er ihvertfald en Jakob 1.2-3

“Mine brødre, I skal kun regne det for glæde, når I kommer ud for prøvelser af forskellige slags; v3  I ved jo, at når jeres tro prøves, skaber det udholdenhed.”

Eller Første Peter 1.6-7

“Da skal I juble, skønt I nu en kort tid, hvis det skal være, må lide under prøvelser af mange slags, v7  for at jeres tro, der er mere værd end det forgængelige guld, der dog prøves i ild, kan stå sin prøve og blive til pris og herlighed og ære, når Jesus Kristus åbenbares.”

Hvad betyder det så for os? Det betyder at der vil komme falske profeter, men vi skal ikke følge dem. Djævelen vil forsøge at forføre os, og han vil gøre det på åbenlyse, men også subtile måder. Det er derfor vigtigt at vi kender vores bibel og kan afsløre den falske lære når vi bliver konfronteret med den. Hold dig nær til Ham så vil han holde sig nær til dig (Jakob 4.8).

Share on Facebook

5 Responses to “Hvorfor tillader Gud falske profeter?”

 1. Lone Vinsten Says:

  Hej Rene. Nu har jeg været lidt omkring igen. Jeg har fået nogle advarsler tilsendt omkring det med Todd Bentley og hans ´uhyrligheder`, og som de opfordrede til, har jeg sendt dem videre til andre, der kan have interesse af at se, hvordan han opfører. Nogle af dem vil ikke engang sætte sig ind i det, men andre læser det, men hænger sig fast i “alle de helbredelser”, der sker og “alle dem, der bliver opvakt fra de døde”, som ovenikøbet er “lægeligt dokumenteret” og påstår, at dem, der sender sådan noget til mig, har “glemt” at fortælle mig om disse ting. Men det har de nu for det første ikke, og så kan jeg også godt selv læse en avis, men jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal lukke munden på dem. Hvis de ikke kan se, hvor forfærdelig Todd Bentley opfører sig, og kan indse, hvor `betænkeligt` det er, at han har fået lavet alle sine grimme tatoveringer EFTER, at han er blevet kristen, og at dette ikke er det mærkeligste, han har lavet, hvad stiller vi så op med dem?! Er det, som du skriver ovenfor, fordi de frygter Gud mere mennesker, eller vil de tegn og undere først og fremmest og så Gud i anden række. Jeg har så svært ved at fatte det. Det kan godt være, at jeg har misset det et sted, men hvordan skal jeg forklare “alle de helbredelser og de døde, der beviseligt er blevet opvakt”, som de jo åbenbart hænger sig så meget i…

 2. René Vester Says:

  Hej Lone
  Jeg vil svare ganske kort her. Så det bliver lidt firkantet besvaret. Jeg tror det har noget at gøre med det Jesus siger om at Hans får hører Hans røst. Der er nogen, tror jeg, som ikke kan se at der er nogle problemer med Todd Bentley o.l. fordi de ganske enkelt ikke er Hans får. Men alligevel mener jeg ikke at det skal ses så enkelt igen. Det er noget jeg tænker en del over for tiden og gerne vil vende tilbage til senere. Jeg synes det er et svært område at bedømme i, og vil derfor godt have tænkt det ordentligt igennem, og undersøgt hvad skriften siger om dette.

 3. Lone Vinsten Says:

  Ok, jeg er så ikke ene om det, kan jeg høre. Jeg synes også, at det er svært. Men vi ser. Guds fred!

 4. Susan Møllerskov Says:

  Hej Lone!
  Bibelen selv har svaret:
  Johannes’ Åbenbaring 16:14 “For de er dæmonånder, og de gør tegn” 1992 oversættelse. “Thi de ere djævelens aander, som giøre tegn” 1717 oversættelse. “For they are the spirits of devils, working MIRACLES” engelsk KJV. Det er et kort svar, men det skulle være nok til dem som søger efter sandheden.

 5. Lone Vinsten Says:

  Tak for svaret Susan. Jeg har bare gået og troet, at djævelen ikke kunne opvække de døde. Jeg ved så ikke, hvor jeg har det fra.
  Men hvis djævelen kan det, så forklarer det jo det hele med dette skriftsted. Det med at opvække de døde er ihvertfald det, jeg ikke har kunnet svare på overfor dem, der vil afkræve mig et svar. Men det kan djævelen så åbenbart godt.

Leave a Reply