Jeg har hørt prædikanter sige meget underlige ting. Eksempelvis har jeg hørt en meget kendt prædikant sige det her:

“Mange spørger mig om hvorfor jeg er så rig. Og det er der et meget enkelt svar på. Jeg har et giverhjerte, som gør at Gud giver mig igen. Når jeg inviterer en rigtig stor prædikant til min menighed, så ligger der altid mindst 5000 kr i det håndtryk jeg giver til ham. Jamen dog pastor (navn censureret), bliver du ikke fattig af det? Nej det bliver jeg rig af, for når jeg giver til en salvet prædikant, så åbner jeg op for himmelens sluser.”

Lignende argumenter har jeg hørt folk sige på Godchannel for at Gud kan velsigne os igen. Du er nødt til at give til MIN ministries for at Gud kan hjælpe dig, for at Gud kan lukke himmelens sluser op over dig. Inden jeg går videre vil jeg påpege at det betyder noget for vores kristenliv om vi er gniere eller gavmilde. Men det betyder også noget hvordan vi prioriterer vores penge, og det er ikke alt vi skal betale til, selvom der står en eller anden pastor smart i Hugo Boss jakkesæt og siger giv til ham.

Men hvad har de at bygge denne lære på? Ikke andet end fragmenterede skriftsteder som de har fået til at passe ind i deres kram. Hvis vi ser på hvad Jesus sagde til den rige mand, som han kom for at spørge hvad han skulle gøre for at arve evigt liv. Så ser vi ikke en Jesus der sagde “Giv alle dine penge til Mig, og så skal jeg velsigne dig rigt tilbage igen”. Nej Jesus sagde sælg alt hvad du har, og giv det til de fattige, og kom så og følg Mig. Jesus bad ikke om nogen som helst penge til sig selv. Han ville hellere have at den rige mand fulgt Ham, end Han ønskede hans penge. (Mattæus 19-16-21).

Sådan burde disse prædikanter også se på det. De burde prædike efterfølgelse af Jesus, fremfor at prædike giv mig penge og blive velsignet. Men måske er det fordi de har større kærlighed til pengene, end de har kærlighed til Guds ord. Jeg er ihvertfald træt af at høre på den slags vrøvl. Jeg har ikke noget imod at man taler om penge i kirken. Det generer mig bestemt ikke, for bibelen taler om det. Men når vi taler om penge, kan vi så ikke gøre det udfra en bibelsk tilgang?

Share on Facebook

Leave a Reply