Hvorfor prædiker vi som vi gør? De budskaber som vi taler, er det nogle vi kommer med fordi andre taler dem? Eller prædiker vi dem, fordi det er Guds ord. Det er bedrøveligt at høre om, hvor mange steder man er mere influeret af en, ja undskyld mig, moderigtig tendens som nogle mener er det nye fra Gud. Det er nemt at tale om ting der er oppe i tiden og som alle taler om i forvejen. Så er det Jabes bøn der er fokus på. Så er det nådegaveopdagelse der er fokus på. Så er det et bedre selvværd der er fokus på. Og så er det et målrettet liv der er fokus på.

Noget af det kan egentlig være udemærkede områder i kristenlivet. Men ikke når det er modetendenser. Ja her ved jeg godt at der er nogle der vil sige, at det er Gud der viser os noget i en bestemt tid. Men til det må jeg så spørge; vil Han vise det så meget at vi glemmer Ham? For er det ikke det, der ofte sker når vi følger følger modetendenserne i kirkerne. Burde den reelle tendens ikke være at prædike Guds fulde ord?

Der skal mod til i at tale Guds ord som Guds ord er. Mange er kaldede, men få tør træde ud i det. Vi er bange for at blive hængt ud, og blive kaldt fanatiske og gammeldags. Men sandheden er at vi ikke skal forvente den vækkelse mange af os ønsker, hvis vi ikke er villige til at prædike Guds fulde ord.

Hvis du ønsker at prædike Guds fulde ord. Så find nogle prædikanter der gør det i forvejen, og hør på dem og bliv inspireret af dem. For sandheden er at mange af os er nødt til at have forbilleder i vores kristenliv. Det er kun ganske få der som Elias kan gå vejen helt alene, uden at have nogle forbilleder (så vidt jeg ved). Elisa havde det jo noget nemmere, han havde jo gået Elias til hånde. Der er ikke noget forkert i at have forbilleder. Jeg har brug for forbilleder, men har også valgt at være kræsen med hvem jeg vælger her. Så lad mig her fortælle dig hvem mine forbilleder er udover dem vi ser i bibelen. Hvis du har lyst, så del hvem der er dine forbilleder som kommentar til dette indlæg. Det ville være rart at se hvem I andre bruger som inspiration. Måske kan vi inspirere hinanden.

Men mine forbilleder er Paul Washer en amerikansk baptistpræst, som jeg har nævnt flere gange før, og har vist nogle videoer med. John Macarthur som er en særdeles bibelkyndig bibellærer. Ray Comfort som er en open-air-evangelist som har vist mig hvordan vi skal prædike Guds ord, så det igen skærer i folks hjerter. David Wilkerson som efterhånden er en gammel mand, men som ikke er bange for at prædike det som ingen har lyst til at høre, og gør det fordi det er Guds ord. To danske forbilleder jeg vil vælge her vil være Tage Rasmussen en folkekirkepræst der i sin forkyndelse er så klar, at nogle forældre har valgt at tage deres børn ud af konfirmandundervisningen (jeg har mødt en af dem). Og Martinus Bjerre en nu afdød forkynder fra den apostolske kirke, som skrev en bog jeg klart kan anbefale, men som kun fås hos antikvarer i dag. Den hedder “Jeg fik det i tilgift” og fortæller om en mand der var villig til at betale prisen for at være en kristen, også selvom prisen var høj.

Hvem er dine forbilleder? Hvis du ikke har nogen, så få nogen. For dine forbilleder vil have betydning for hvordan du giver ordet om Gud videre til andre. Så vælg dem med omhu.

Tillæg til dette indlæg: Jeg blev opmærksom på at det faktisk er muligt at læse Martinus Bjerres bog “Jeg fik det i tilgift” på en af Ole Madsens hjemmesider. Den hedder www.degamlestier.dk . På samme side er det også muligt at læse udvalgte prædikener af Charles Haddon Spurgeon hvilket også klart kan anbefales herfra.

Share on Facebook

4 Responses to “Hvorfor prædiker vi sådan som vi gør, og hvem er dine forbilleder?”

 1. Hanne Munk Says:

  Hej René.
  En god dansk forkynder er også Hans Erik Nissen – tidligere forstander på LM’s bibelskole i Hillerød! Han har skrevet en masse godt, som kan findes på nettet. Her er noget af det: http://www.shafan.dk/artikler/hvad_spejler_du.html

  Her skriver han: “Jesu fred spejler kun den, der har sit liv og dets kilder i forsoningen. Gud har forandret – ikke sig selv, men dig. Han har dækket dig med sin søns dyrebare blod. Det har forandret dig fuldstændigt. Din synd er borte. Derfor har du heller ikke længere nogen skyld. Der er ikke nogen gæld at betale. Gud har stiftet fred ved korsets blod. Denne fred går du med til verden, når du ikke vil vide af andet end Jesus Kristus og det som korsfæstet. Da er det ikke synd, uro og nød, der har bemægtiget sig sind og tanke, men det er Guds sejr på Golgata. Den er nemlig din: Evig sejer nu jeg ejer altid, Herre Krist i dig!

  Kunne du og jeg spejle denne vidunderlige fred, som overgår al forstand. Gør vi det, skaber vi hunger efter den. Og freden med Gud er verdens eneste håb”.
  http://www.shafan.dk står også en masse andet, skrevet af ham.
  Hilsen
  Hanne

 2. René Vester Says:

  Ja Hanne. Jeg er enig. Der ligger en masse godt inde på Shafan, af meget spændende bibelkyndige forkyndere.
  Ham Hans Erig Nissen burde jeg nok læse noget mere af kan jeg se.

 3. Martin W Hansen Says:

  Johny Noer har også nogle interessante undervisninger og tager også fat på nogle af de falske profeter der oppe i tiden, som fx Benny Hinn, hør fx denne, http://www.noer.info/sound/sound07/jn0708-lejr12.mp3

  I Jesu glæde, kh
  Martin

 4. Ole Madsen Says:

  Her er bogen af Bjerre

  http://www.degamlestier.dk/artikler/gamle_tekster/martinus_bjerre.php

Leave a Reply