Første gang jeg læste dommerbogen som en ung kristen, lagde jeg mærke til at den indeholdt nogle meget voldsomme historier. Historier som var så brutale og ubehagelige at man nok kan konkludere at det ikke er alle historier i bibelen som er børnevenlige. Ikke desto mindre står det der, og børnene skal også orienteres på et eller andet tidspunkt om de dele af bibelen.
Men i dommerbogens sidste tre kapitler sker der nogle helt forfærdelige ting, som jeg som ung kristen ikke kunne forstå skulle være en del af Guds ord. For der var ikke noget forbilledligt at finde der. En konkubine forlader sin mand, bliver hentet igen hos sin far, overnatter i en by hvor hun bliver smidt ud til en flok lystfyldte mænd som voldtager hende til døde, hun bliver derefter skåret op og sendt ud til alle dele af Israel, hvorefter jøderne vælger at hævne sig på den ugerning der er blevet begået og udrydder derefter næsten hele Benjamins stamme. De få fra den stamme der overlever, giver man lov til at kidnappe unge piger der er på vej til en fest i Shilo.
Alt virker forkert i den historie, som jo er sket i virkeligheden og tilmed er en del af Guds ord. Så hvorfor står det der. Nøglen til at forstå historien, er den samme nøgle som lukker mange andre af historierne fra dommerbogen op. Det er det der står i både starten og i slutningen af Dommerbogen. Der står i kapitel 21 vers 25: På den tid var der ingen konge i Israel. Enhver gjorde, hvad han fandt for godt.
Det skriftsted sammen med en klar forståelse af at skriften peger på Jesus, og at evangeliet derfor er at finde også i denne tekst, lukker skriften op så vi kan se hvad Guds hensigt er i at fortælle os denne historie.
Jeg er ellers i gang med at prædike mig igennem Mattæus evangeliet. Men jeg ved bare at jeg er nødt til at tage en kort pause og tage den her historie op og gennemgå på søndag i kirken. Hvis det bliver godt nok, vil jeg lægge prædikenen ud på websitet her, og nok også på vores kirkes hjemmeside. Men indtil videre kan jeg invitere dig der læser dette til at deltage på søndag hvor jeg prædiker over de sidste, men også blodige og skræmmende tre kapitler i dommerbogen.
Det sker i Rødkærsbro Frikirke kl.11.00 på Havrevej 4. Jeg tror det bliver et meget relevant budskab til kirken af i dag. For der er desværre alt for mange ligheder.

Share on Facebook

Leave a Reply