Hvor er synd dog farligt. Selvom vi kender og har smagt konsekvenserne af synden, så har den stadigvæk sin tiltrækningskraft. Selvom man ved at det kan have forfærdelige konsekvenser, har synden stadig en evne til at lokke. På Politikens hjemmeside kan man i dag se, at pigen som de allerfleste af os kender som Christiane F, er vendt tilbage til stoffernes verden. Filmen af samme navn handler om hende selv, og bliver spillet af hende selv. Den viser en historie om en ung teenagepige som prostituerer sig selv, for at få råd til heroin. Filmen viser også konsekvenserne af det liv hun dengang førte, et liv som ingen har lyst til at leve, fordi det var så lavt og nedværdigende.

Man kan derfor undre sig over, at hun i dag er vendt tilbage til stofferne. Hun er ellers mor til en søn på 12 år, hvilket burde give hende en vis ansvarsfølelse, men den dreng er i dag blevet tvangsfjernet pga stofferne som ødelægger hende. Sagen er den at stofferne stadig har deres tiltrækningskraft i hendes liv. Jeg har kendt flere narkomaner som i årevis har været stoffri, som lige pludselig kunne dreje på en tallerken, og vende tilbage til deres usle liv som narkoman igen. Jeg har kendt alkoholikere som efter lang tid som ædru, pludselig giver deres liv til flasken igen. Alle havde de oplevet at narkoen og alkoholen havde konsekvenser for dem i form af ødelagte liv, men alligevel valgte de at falde tilbage.

I Hebræerne 12.1 står der:

“Så lad da også os, som har så stor en sky af vidner omkring os, frigøre os for enhver byrde og for synden, som så let omklamrer os, og holde ud i det løb, der ligger foran os.”

Synden omklamrer os så let, står der. I den norske oversættelse står der at den klæber sig til os. Selvom man er kristen kan man ikke tage let på synden, for den vil klamre sig til os, hvis vi ikke frigør os fra den. Vi skal ikke lade den herske i vores liv. Nogle kristne siger at vi ikke længere skal tage synd alvorligt efter vi er blevet kristne, de tager grusomt fejl. For de siger faktisk at vi skal ignorere dette bibelvers. Vi har ikke nogen ret til at gøre os bedre end andre, bare fordi vi er kristne. For synden har også stadig en tiltrækningskraft hos os. Det er vi nødt til at tage alvorligt og være opmærksom på. For hvis vi ikke er opmærksom på synd i vore liv, så er vi som den dumme tjener der sov da hans Herre kom selvom han havde fået besked på at være vågen.

På trods af at vi kender syndens konsekvenser, og selvom vi måske har mærket konsekvenserne ligeså tæt på som Christiane F, så er vi stadig nødt til at være varsom. For synd har stadig en farlig lækker smag, en smag så lækker at mennesker er parater til at spise den, på trods af at de er fuldt ud vidende om hvad smagen medfører.

Share on Facebook

Leave a Reply