For et års tid siden havde David Jakobsen og jeg en snak om Rob Bell. Det optog vi til et podcast. Det viste sig at det podcast, medførte at flere ledere i det kirkelige blev ret irriterede på os. For hvad bildte vi os ind at tale sådan om denne fantastiske mand Rob Bell. Manden som man påstår er en fornyer af kirken så den passer ind i det 21 århundrede, og som nogen kalder den nye tids Billy Graham. Men hvis man lytter efter og vurderer om vores begrundelser er i orden, så burde man være irriterede på de ledere som har godkendt Rob Bell. Det er dem som læser og anbefaler hans bøger, viser hans ubibelske nooma videoer til ungdomsmøderne istedetfor at prædike selv, og dem som bare følger med strømmen af vranglære som der ikke vil komme nogen ende på før Jesu genkomst.

Jeg er overrasket over hvor mange gange dette podcast er hørt siden det blev udgivet for ca et år siden. For den bliver stadig hørt, selvom jeg ikke har henvist til den i lang tid. Men noget ser ud til at folk henviser til den, når snakken kommmer på Rob Bell. Men hør selv efter og vurder om der ikke er et problem med denne mand eller ej.

Det tager lige en to tre minutter inden vi kommer ordentlig igang, fordi jeg lige skulle fortælle om mit første bekendtskab med Rob Bell, og det er måske ikke så interessant at høre på. Men hvad der bliver sagt derefter tror jeg mange vil kunne få glæde af, for at kunne forsvare troen når vi bliver konfronteret med lære og lærere fra emergent church bevægelsen.

Hvis du ønsker at se de videoer som bliver nævnt i podcastet, kan du se dem her:
Rob Bell bliver afsløret som vranglærer
og her:
Advarsel! Rob Bell er blevet oversat til dansk

Share on Facebook

3 Responses to “Hvorfor er Rob Bell en vranglærer? Podcast”

 1. Jesper Says:

  Jeg forstår til stadighed ikke nogen gider lytte til Rob Bell, der kan ganske givet være ting i emergentbevægelsen som en eller anden kan lære noget af, men Rob Bells nooma-film er i hvert fald ikke en af dem, alene hans udlægning af teksten om Jesus og Peter, hvor Peter går på vandet, afslører at han ikke udlægger teksten ved Åndens åbenbaring men som simple litteraturanalyse, med fokus på hvad Gud kan gøre for os i dette liv, og ikke hvad Gus har gjort som tæller i al evighed, manden er i bedste fald et blå lys, i værste fald en nyttig idiot for Guds fjende.

 2. René Vester Says:

  Jeg tror at svaret på at mange i kirkerne kan høre på Rob Bell uden at ænse det er forkert kan findes i Dommerbogen 2.10. Hvor der står om det slægtled der kom efter Josva:

  “Hele det slægtled gik til deres fædre, og efter dem kom et nyt slægtled, som ikke kendte Herren og det, han havde gjort mod Israel.”

  Jeg tror desværre det er situationen i dag. Vi har et slægtled som ikke kender Herren, men kun har hørt om Herren.

 3. Martin Willemoes Hansen Says:

  For mig at se, René, rammer du fuldstændig målet.

Leave a Reply