Da Jesus blev korsfæstet blev han sat mellem to røvere. Den ene havde gudsfrygt og omvendte sig på korset. Det var til ham at Jesus sagde:

“Sandelig siger jeg dig: I dag skal du være med mig i Paradis.” Lukas 23.43

Den anden derimod hånede Jesus. På et tidspunkt hvor han var sikker på at han snart skulle dø, valgte han at håne Guds hellige enbårne søn. Det gjorde han istedet for at erkende at han havde brug for at få sin sag i orden med Gud. Da han døde og slog sine øjne op i dødsriget, eller Helvede som det også kaldes, må det have været, og stadig være helt forfærdeligt at tænke på hvor tæt han var på frelseren. Tænk at vågne op i Helvede og finde ud af at den eneste der overhovedet havde mulighed for at redde ham fra det sted, det var den selvsamme mand som han hånede da han selv led døden på et kors. Så tæt på var han, og dog så langt fra.

Gråd og tænderskæren
Helvede er det sted som Jesus omtaler som stedet hvor der er gråd og tænderskæren. At det netop er gråd og tænderskæren som høres i Helvede, viser os hvad det er for en mental tilstand folk er i der. Det er en tilstand af frustration og fortvivlelse. De græder over deres dom, over deres smerte, og skærer tinder i anger over alle de gange som de fik mulighed for at omvende sig. Disse to ting finder vi når folk er i frustration og fortvivlelse. For der tænker de på alle de gange som Gud kaldte på dem, og de sagde nej. Helvede er stedet uden håb, men hvor det samtidig vil stå soleklart alle de gange man havde mulighed for at omvende sig. Alle de gange hvor Gud viste at Han ikke ønskede at sende dem derhen, men ville gøre det, hvis de ikke modtog Hans retfærdighed i Kristus Jesus.

Hvor lang tid endnu?
Sådan har røveren som hånede Jesus haft det i snart 2000 år nu, og det vil fortsætte 2000 år mere, og efter dem vil det bare fortsætte og fortsætte og fortsætte. I al den tid vil han græde og skære sine tænder i fortvivlelse og frustration over at HAN JO VAR DER SELV. Han så Ham dø, han hørte Ham tale, han så Guds egen søn blive knust på korset af Guds vrede, og det rørte ham ikke. Han tog ikke imod muligheden for omvendelse, da han endelig stod med den. Det vil han bruge evigheden på at blive mindet om. Den anden røver, fandt evigt liv hos Gud i Jesus. Han tog imod Guds nåde, da han havde muligheden. Begge oplevede de Jesus, men kun en af dem modtog den gave som Han havde til dem. En tog imod den med glæde, og er i dag hos Jesus. Den anden græder og skærer sine tænder i dag, fordi han ikke tog imod den. Hvilken af de to røvere vil du være?

Share on Facebook

3 Responses to “Hvorfor er der gråd og tænderskæren i Helvede?”

 1. helvedesprædikant Says:

  Det er indlæg som dette, der gør, at universalisme snart vil skylle ind over de danske kirker.

  Hvis du virkelig tror på et uendeligt helvede, så burde du overveje din retorik, samt bruge lidt tid på at udvide din forståelse af Bibelen.

  Alene det at du kan skrive “dødsriget, eller Helvede som det også kaldes” viser, hvor lidt du ved om det, du skriver om.

  Folk der oprigtigt leder efter svar, lader sig ikke spise af med den slags halvstuderede skræmmekampagner.

 2. Jakob Says:

  Hej. Jeg har lige læst dette, men hvad er formålet? Er hele denne side tilegnet til, at folk skal omvende sig til kristendommen, eller hvordan? For det lyder meget sådan ud fra denne post. Der står jo ingenting folk ikke ved i forvejen, og det hele kunne groft sagt kortes ned til 10 linjer. Det lyder mere som en “fy fy, du ved hvad der skete med røveren, der ikke tog troen til sig, og endte i Helvede!”

  Men hvis formålet vitterligt er forkyndende kristendom, med formålet om at flere mennesker skal omvende sig, ja så er det da godt forsøgt 🙂

  Ha’ en god dag.

  Venligst, Jakob.

 3. René Vester Says:

  Til Helvedesprdædikanten (som åbenbart ikke mener han er det) kan du ikke istedetfor at skrive hvad du ikke kan lide, vise mig hvad jeg har skrevet der er forkert udfra bibelen. Og hvad mener du egentlig selv, er du universalist eller ej, for det er jo en vigtig del at vide for at kunne forstå hvor du vil hen med din kommentar.

  TIl Jakob
  Jesus tvang ikke denne røver til at blive kristen. Det måtte han selv om. Men det jeg har beskrevet er blot at det må være forfærdelig at vågne op i Helvede og finde ud af at den eneste der kunne have reddet ham fra det sted, var den mand der hang på korset ved siden af. Er det så forfærdeligt at skrive, eller handler det bare om at du hellere vil leve dit eget liv, end livet i Kristus. Og det er stadig et frit valg, men et valg der har konsekvenser.

Leave a Reply