Det sker nogen gange at man bliver spurgt om hvorfor der er skrifter som man har udelukket af bibelen. Mange er jo klar over at det ikke er alle de gamle tekster om Jesus, som er blevet godkendt til at være en del af Guds ord. Det er ganske bemærkelsesværdigt at folk spørger om det, for det viser to ting. Dels at de ved at disse skrifter eksisterer, men også at de tilsyneladende ikke har den fjerneste anelse om hvad der står i det skrifter. Jeg har læst i flere af dem, og når man læser dem, er det ganske tydeligt at de bestemt ikke er i overenstemmelse med bibelen, men er i direkte modstrid. Faktisk kan man se flere steder at der er klarere relationer til panteistiske religioner som hinduisme og buddhisme, end der er forbindelse til kristendommen. Men jeg har fundet en god kort video som på fin vis illustrerer forskellene på bibelen, og de gnostiske skrifter. Brug 10 minutter og få hurtigt overblik over de vigtigste forskelle.

Du kan se hele videoen som hedder “Hollywoods war on God” på dette link: http://www.viddler.com/explore/AirNSwordz/videos/16/

Share on Facebook

3 Responses to “Hvorfor er de gnostiske skrifter ikke i bibelen?”

 1. Thomas Says:

  Det er en meget interessant video, som viser hvordan gnosticismen adskiller sig fra traditionel kristendom. Og forskellen er tydeligvis så stor, at de to ting er uforenlige.

  Men strengt taget så fortæller videoen ikke hvad, der så er det rigtige. Hvis man ved, at den traditionelle kristendom er sand, så kan man naturligvis regne ud, at så kan gnosticismen ikke også være sand. Men hvis man ikke på forhånd har noget specielt forhold til traditionel kristendom, så fremgår det ikke af videoen, hvorfor traditionel kristendom skulle være at foretrække.

  Jeg savner simpelthen noget, som ud fra historiske og teologiske overvejelser tager fat i de enkelte evangelier og fortæller, hvorfor det netop er de kanoniske evangelier, som er troværdige.

  Men bortset fra det, så synes jeg, at videoen er med til at gøre det tydeligt, at kernen i gnosticismen altid er noget med mysticisme, personlige oplevelser og ophøjelse af den særligt indviede person; fremfor kristendommens fokus på slidsomme studier, rationel tænkning og ydmyghed.

 2. René Vester Says:

  Thomas du har ret i at der mangler noget om hvorfor de kanoniske evangelier er troværdige foruden de andre kanoniske skrifter. Men der er jo ikke altid plads til det hele. Men jeg har nogen videoer derhjemme om forskellene mellem Mormons bog og bibelen (ligger vist også på nettet til fri afbenyttelse). De er rigtig gode, til at vise hvorfor bibelen er sand, og de andre påståede skrifter er usande. Men det er rigtigt at det er noget vi også skal have fokus på.

 3. Birthe Jensen Says:

  Jeg håber at flere vil se hele filmen, også selvom I har ret i, at den ikke fortæller om de hvorfor de kanoniske skrifter så er med.

  Den viser i al sin tydelighed, hvorfor det er nødvendigt at sortere i hvad vi tillader at komme ind i vore stuer. Disse film har er større påvirkning, end man umiddelbart skulle tro. Især på børn og unge.

  Godt indlæg og et nødvendigt indlæg i disse tider, hvor film/tv har en stor plads i mange hjem.

Leave a Reply