Hvordan kommer folk ind i en sekt? Det burde da være sådan at man med det blotte øje vil kunne se at det en sekt står for, er det rene vrøvl. Tag bare Scientology, Moon-bevægelsen og Guds børn. Alle sammen står de for noget forvrøvlet sludder som tydeligt er dumt. Alligevel formår de at rekrutere folk. Det gør de dog ikke ved at være ærlige med at fortælle hvad de står for.
Sekterne er ofte så intelligente at de lokker med aktiviteter, socialt fællesskab, relevante foredrag, sex (hvilket Guds børn gør), personlighedsanalyser, og mange andre oplevelser som man kan bruge som fiskekrog til at få fat i folk. Først når man er kommet tilpas meget indenfor, begynder de at åbne op og fortælle hvad de virkelig står for. Nogle folk vil føle sig snydt nu og det er de også. Men andre vil være lullet i en åndelig søvn hvor deres oplevelse af velvære sammen med de flinke mennesker, er det der afgør om de bliver eller ej. Bare de har det godt, så må det være rigtigt, også selvom det er en tåbelig lære der er i organisationen.

Desværre ser man den samme metode bliver brugt i evangeliske kredse. Hvor mange gange ser vi ikke at man i forsøget på at tiltrække folk til kirkerne benytter sig af metoder som rockkoncerter, teatergudstjenester (som næsten aldrig peger på den bibelske Jesus, men har et udvandet feelgood budskab istedet), foredrag om hvordan man får succes og et lykkeligt liv, ungdomslejre som bliver promoveret med indholdet af mudderglidebaner, diskotek og en tur til Fårup Sommerland, men måske til nød indeholder et tegneserieagtigt møde om at Jesus er “sej”?

Ja, jeg kunne blive ved et stykke tid her. Jeg tror du fatter pointen. Nogen af aktiviteterne man bruger kan såmænd være gode isoleret set. Men hvis det er dem der bliver brugt for at få folk ind i kirken, og folk først efter et stykke tid under en eller anden lidt dybere undervisning, får at vide hvad kristendom virkelig er, så er kirken gået i sekternes fodspor.Jeg ved om folk der troede de var kristne, men først efter at komme på bibelskole fandt ud af hvad det egentlig var de troede på, og for flere af dem var det en forskrækkelse at finde ud af, at Gud knuste sin egen søn i vores sted for at vi måtte få fred med Gud. For mange har den information været i modstrid med det de troede var kristendom. Det var ikke det billede de havde af Gud. Folk der oplever dette, kan meget nemt føle sig snydt ind i Guds rige. Og det er jo sandt, det er jo hvad de har oplevet.
Sådan skal en sand Guds kirke ikke gøre. Gud har valgt at bruge forkyndelsens dårskab til at tiltrække Hans udvalgte. At påstå at man skal bruge sekternes og verdens metoder til at samle Guds udvalgte er blasfemisk og en betvivlelse af Guds magt. Tror vi Gud har magt til at kalde på folk, ved at benytte os af de redskaber Han har sagt vi skal bruge, eller tror vi på at vores redskaber er bedre? Tror vi på vi skal benytte sekternes metode til rekruttering, eller tror vi at Guds retningslinier er de rigtige?Her er det nemt at komme med det rigtige svar, som mange vil give. Men det er svært at finde nogen der praktiserer det svar og ikke istedet praktiserer det modsatte.
Konklusionen må så være at enten er rigtig mange blinde overfor det der sker i deres kirker. Eller også forsøger folk at hykle sig igennem tilværelsen ved at undlade at gøre noget ved problemet, og dermed fastholde kirken i en tilstand hvor den holder sandheden om evangeliet tilbage for at tiltrække folk.

Share on Facebook

One Response to “Hvorfor bruger kirker sekternes metoder?”

  1. Birteh Jensen Says:

    Enig. Troen kommer af det der høres, og det kommer i kraft af Guds Ord. Det er snart ikke til at se forskel på verdslig underholdning og hvad der sker i nogle kirker i dag. Underholdning og store armbevægelser, har aldrig ført til syndserkendelse og omvendelse. Det er virker som om, at det er verden er “omvender” kristne. Der bliver herudover, synes jeg, gjort alt for mange kompromisser. Selvom vi er i verden, er vi ikke af verden. Vi er helliget Herren og sat til side for Ham.

Leave a Reply