På et tidspunkt møder Jesus en rig mand der spørger Ham; Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv? Hvis Jesus fik det spørgsmål i dag, og hvis Han skulle svare som de fleste evangelister ville svare, så ville det lyde nogenlunde sådan her:

“Du har et tomt rum i dit hjerte, og hvis du beder mig om at komme ind i det, vil du finde glæde og fred, og når jeg er død på korset så har du fået tilgivelse for dine synder.”

Jeg har tit hørt denne formidling af frelsen, men hvis vi sætter den overfor det der virkelig skete, så må man nå til den konklusion, at den er direkte ubibelsk. Prøv at se hvad der skete ifølge bibelen:

“Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?« Jesus svarede ham: »Hvorfor kalder du mig god? Ingen er god undtagen én, nemlig Gud. Du kender budene: ›Du må ikke begå drab, du må ikke bryde et ægteskab, du må ikke stjæle, du må ikke vidne falsk, du må ikke begå røveri, ær din far og din mor!‹ «  Han sagde: »Mester, det har jeg holdt alt sammen lige fra min ungdom.«  Og Jesus så på ham og fattede kærlighed til ham og sagde til ham: »Én ting mangler du: Gå hen og sælg alt, hvad du har, og giv det til de fattige, så vil du have en skat i himlen. Og kom så og følg mig!« Men han blev nedslået over det svar og gik bedrøvet bort, for han var meget velhavende.” Matt. 19.17-22

Interessant er det at se at Jesus starter med at bruge loven, og ikke nåden. For Jesus kunne se at denne mand ligesom alle andre ønskede at retfærdiggøre sig selv. Han mente åbenbart at han var så god at han ikke havde brudt de ti bud. Indtil Jesus viser ham at han har en anden gud, end den sande Gud. Hans gud er penge, for dem ønsker han ikke at give bort, det var dem han byggede sit liv på, mere end han byggede på Guds ord.

Men når vi ser hvordan Jesus talte ordet, i forhold til den måde vi ser i mange kirker i dag. Så må man også erkende at vi har brug for at komme tilbage til en bibelsk forkyndelse, istedet for en udvandet model, der har vist sig ikke at virke alligevel. For den udvandede model fører ikke til omvendelse fra synd. Men til halvhjertet tro uden efterfølgelse af Jesus.

Prædik Guds ord som Guds ord er, for hvem er vi, at vi skulle have ret til at bøje det og få det tilpasset vores behov? Bliver det så ikke uvirksomt?

(Som overskriften antyder vil der komme en fortsættelse på dette indlæg)

Share on Facebook

2 Responses to “Hvordan ville Jesus have svaret den rige mand,ifølge moderne kristendom? 1”

  1. Martin Willemoes Han Says:

    Amen, forresten hvor kommer den der idé med tomrummet i hjertet fra? Hvornår begyndte man med den doktrin i kirken?

    I Jesus,
    Martin

  2. René Vester Says:

    Jeg tror bare det handler om at man ønskede at prædike evangeliet på en måde som ikke provokerede nogen, men som alle kunne relatere til. Desværre er det også en metode der udvander evangeliets budskab.

Leave a Reply