Bibelen siger at hvis nogen er i Kristus er man en ny skabning, og at det er synligt at man er en ny skabning. Hvordan kan man se det? For det første bør der være forskel på den man var før man blev kristen, og den man er efter man blev kristen. Hvis der ikke er nogen forskel der, så bør man undersøge sig selv i forhold til skriften, og gøre det grundigt. Men hvordan vil folk som ikke kender en fra før man blev kristen kunne bedømme om man virkelig er kristen? Her er en måde som ikke er god. En fotograf følger mig døgnet rundt i en uge. Han tager et billede af mig engang imellem og det vil være når du læser ordet KLIK.

På et tidspunkt bliver jeg meget vred på min datter som bliver ved med at skrige over et eller andet som jeg ikke vil give hende lov til. Jeg tager fat i hende og sætter hende ind på værelset, mens jeg råber “så kan du blive der til du er holdt op med at græde”. KLIK. Næste morgen kom jeg lidt for sent op, og mens jeg er på vej ud af døren til arbejde og har lidt travlt siger min kone; tager du ikke lige skraldespanden med? Hvortil jeg svarer irriteret; Nej jeg har ikke tid til den slags nu, jeg skal på arbejde, kan du ikke forstå det? KLIK. På vej til arbejder skynder jeg mig så hurtigt på min cykel, at jeg kommer til at vælte i et sving, og ligger pladask i en mudderpøl. Jeg er ret irrirteret i forvejen fordi jeg var sent på den, og fordi min kone ville have mig til at tage skraldespanden med, og nu ligger jeg i en mudderpøl og bliver endnu mere forsinket end jeg er i forvejen og råber; AArrh møg. KLIK.

Fotografen får printet billederne ud og putter dem i sin rapport. Konklusionen er slående, René er vred, irritabel, gider ikke høre på sine børn og slet ikke sin kone. Han er ikke en kristen. For sådan opfører kristne sig ikke.

Hvorfor denne model ikke er brugbar til at vurdere mit kristenliv, vil jeg sætte i perspektiv i fortsættelsen i morgen.

Share on Facebook

Leave a Reply