Jeg er blevet spurgt om, hvordan jeg som kristen vil forklare dinosaurerne. Dette spørgsmål har jeg selv stillet mange gange, og undret mig over. For jeg kan jo ikke slå ordet dinosaur op i biblen. Men Bibelen omtaler faktisk dyr af dinosaurisk udseende, og det sker i den ældste bog i bibelen, Jobs bog.
I Job kapitel 40 vers 15-24
Se dog Behemot! (andre steder bliver den oversat til Nilhesten, og derfor tro mange at det er en flodhest der er tale om, det er der dog alt for meget der modsiger specielt omtalen af Behemoths hale)Jeg har skabt den såvel som dig.
Som oksen æder den græs.
Se dog kraften i dens lænder,
styrken i bugmusklerne!
Den holder halen stiv som en cederstamme,
senerne i dens lår er flettet sammen;
dens knogler er som bronzerør,
skelettet som jernstænger.
Den er det ypperste af Guds værker,
men dens skaber skal føre sværdet mod den.
Bjergene sørger for dens foder,
dér leger de vilde dyr.
Den ligger under lotusplanter,
skjult i siv og sump.
Lotusplanterne giver den skygge,
poplerne omgiver den.
Selv om strømmen bliver stærk, flygter den ikke hovedkulds,
den bevarer roen, når Jordan bruser mod dens gab.
Kan man blinde den og tage den til fange?
Kan man gennembore dens næse i fælden?
Okay det var et langt bibelcitat. Men der er tydeligvis tale om et meget stort dyr som vi åbenbart ikke ser går rundt mere, hvis man sammenligner beskrivelsen med de største vegetarianske dinosaurer, så er der en tydelig klar lighed.
Derudover er der også fundet knogler af dinosaurer som ikke er særlig gamle (under 10.000 år) de har vist sig at være meget intakte. Det kan man læse om på dette link: http://www.udfordringen.dk/art.php?ID=5514

Ellers er der en lille sød tegnefilm som omtaler det samme her (undskyld mig, men jeg kunne ikke lade være med at vise den).

Share on Facebook

2 Responses to “Hvordan kan man bibelsk forklare dinosaurerne?”

 1. Ahab Says:

  hej Rene

  ja altså rigtig flot citat der!! men det forklare jo absolut intet??

  jeg spurgte en pærst tilbage i 1994 om samme emne, der gik til derværnende (hedder det?) biskop i Haderslev og spurgte om det et svar. selve handlingen var jeg meget imponeret over, overrasket over at blive taget alvorligt .. dog må jeg sige at svaret slog benene væk under mig … her kommer det “jo ser du, dengang da Noah lavede sin ark, boede alle dinosaurne på Australien, da syndfloden kom, druknede alle dinosaurne, blev derefter flydende og lagde sig over hele kloden, og det er derfor man kan finde dem over hele verden idag???”,…..

  mvh Kenny

 2. admin Says:

  Interessant det med syndfloden. Jeg ved ikke om jeg er enig i at dinosaurerne holdt til i australien. Men jeg er faktisk enig i at syndfloden har en stor del af ansvaret for at vi ikke finder dinosaurer i dag. Syndfloden er der heller ikke nogen tvivl om har fundet sted. Man finder flere spor i verden på at der har været en ( muligvis verdensomspændende) civilisation som gik under ved en kollossal oversvømmelse, hvor kun nogle ganske få overlevede. Syndflodsfortællingen er også noget man finder i et stort antal overleveringer. Den mest kendte er den babyloniske Gilgamesh, som i meget store træk fortæller det samme som bibelen. Men også mere ustrukturerede folkeslag som de australske aboriginals har syndflodsfortællinger, som de er sikre på har fundet sted.
  Men udfra dit oprindelige spørgsmål så mener jeg at have besvaret det. Jeg mener ikke at der er nogen modsætning mellem bibelen og dinosaur. Det kan jeg bl.a. bygge på den avisartikel jeg henviser i, i bloggen.
  Jeg ved at man kan få besvaret mange spørgsmål af denne slags hos http://drdino.com/. Det sker også på et ret godt videnskabeligt grundlag, selvom mange videnskabsmænd er uenig med mig i den påstand. Men eftersom jeg har læst videnskabsteori og ved hvad videnskab er, så har jeg ingen kvaler med det.

Leave a Reply