Jeg mødte en muslim i en taxi her forleden. Han havde sat radioen ind på en kanal som jeg ikke havde hørt før. Så jeg spurgte ham hvad det var. Det var noget pakistansk radio som hyldede Allah og hans profet Muhammed. Det var tydeligt at det var noget der betød noget for ham, og det har jeg stor respekt for. Men spurgte ham så hvad man skulle gøre for at komme i himlen som muslim. Til det svarede han, at man skulle være et godt menneske. Man skulle være god ved andre, bede til Allah, og gøre gode ting. Jeg kunne godt give ham ret i som kristen, at man for at komme i himlen var nødt til at være et godt menneske. Det har jeg ikke nogen problemer med (men husk at se hvad jeg skriver lidt senere om dette) . Men sagde til ham at det jo så var vigtigt at finde ud af, om man nu også var et godt menneske. For hvis man ikke er et godt menneske, så er man jo på den og fortjener Helvedes pinsler istedet.
Jeg tror nok at han spurgte mig hvordan man kan finde ud af om man er et godt menneske, det kan jeg ikke helt huske. Men jeg fik ihvertfald fortalt ham, at vi er nødt til at se os selv i forhold til den standard som Gud har sat. Den standard hedder de ti bud.
Har du nogensinde løjet? I så fald så er du en løgner. Har du stjålet er du en tyv, og her drejer det sig ikke om hvor meget man har stjålet, for det står der ikke noget om i de ti bud. Har man stjålet er man en tyv. Har vi misbrugt Guds navn, så er vi blasfemikere. Og så det seksuelle. Har vi bedrevet hor? Og selvom vi ikke synes at vi har, så siger Jesus at hvis vi bare kigger på en kvinde med lyst, så har vi bedrevet hor i vore hjerter.
Så jeg fortalte ham derefter at udfra Guds standard, så findes der ikke nogen gode mennesker. For alle har syndet og mistet herligheden fra Gud (rom 3.23) Vi fortjener alle Guds straf, og det var ikke noget han var uenig med mig i. Nu var vi desværre allerede ankommet til vores bestemmelsessted, og jeg skulle af. Men nu var det så heldigt at jeg havde et af mine visit kort, som jeg nu kunne give til chauføren.
“Her er min hjemmeside, omvendelse.dk, der kan du se mere om hvordan man kan komme til himlen, og hvorfor vi reelt fortjener Guds straf”. Jeg ved ikke om han har været inde her på siden. Men jeg ved at han fik en forståelse for at der ikke findes nogen gode mennesker. Og den er vigtig for at kunne se os selv i Guds lys, ellers vil vi ikke kunne omvende os til Ham. Jeg ved også at der på mit kort er en præsentation, som er rettet mod Gud, og som vil få folk til at tænke over hvad der sker når man dør. For det er jo ret vigtigt at finde ud af, eftersom ti ud af ti mennesker dør. Hvad sker der bagefter?
Jeg ved godt at det med at give traktater er lidt gammeldags, men jeg tror faktisk at det har en effekt. Jeg synes de er svære at lave, men jeg kunne godt tænke mig at lave nogle flere. For jeg har erfaret at traktaten, hvad enten den er stor som en avis, eller lille som et visitkort, den vil folk gerne have. Mange læser dem faktisk, og kan få et Guds ord hvis de er baseret på Guds ord.Og så er de gode til at give til dem man har talt med om evangeliet, som en slags opfølgning, også selvom man ikke fik afsluttet samtalen ordentligt, sådan som jeg oplevede denne gang.

Share on Facebook

Leave a Reply