Denne serie handler om et emne der har evighedsværdi for os mennesker. Hvordan bliver man født på ny? For hvis man ikke ved om man er født på ny, eller tror at man er født på ny uden at være det, så kan det få katastrofale følger for hvor man skal være i evigheden. Så det er bestemt ikke et emne man skal tage let på. Jeg tror der er mange andre der kan forklare det bedre end mig, men jeg har valgt at forsøge at gøre det igen her på bloggen, og gøre det dybere end jeg har gjort før. Så denne gang vil jeg starte fra begyndelsen i Edens have, og vise hvad det er for en tilstand vi mennesker er i.

I Edens have
Da Adam og Eva havde spist af kundskabens træ på godt og ondt, ændrede deres natur sig. Fra at have et naturligt og tæt forhold til Gud, fik de et helt andet forhold til deres skaber. I første mosebog 3.8-9 står der:

“Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans kvinde sig for Gud Herren mellem havens træer. Gud Herren kaldte på Adam: »Hvor er du?« “

Her skal vi lægge mærke til hvem der søger hvem, og hvem der ikke søger hvem. Adam og Eva gemte sig står der. De søgte ikke Gud efter at have spist af træets frugt. Istedet for at søge hen til Gud, så søgte det væk fra Ham. Det er den tilstand mennesket er i, i dag. Vi søger væk fra Gud. Ligemeget hvad vi prøvet at bilde os ind, og det har jeg hørt og set mange gøre, så søger vi ikke Gud selv. Mange søger et billede af Gud som de kan bruge, men det er ikke skriftens Gud de søger. Men det vil jeg vende tilbage til senerehen.

Hvem søger?
Vi ser tydeligt i skriftstedet at det er Gud der søger mennesket. “Hvor er du?” kalder Gud. Gud vidste udemærket godt hvor Adam var, men alligevel kalder Han på ham. I det viser Gud meget klart at Gud kalder på os, selvom vi prøver at søge væk fra ham. Selvom mennesket fejlede og blev fjende af Gud, så valgte han alligevel at søge os. Så nu kan vi konkludere at det ikke ligger i menneskets natur at blive kristen. Men det ligger i Guds natur at opsøge os, kalde på os, og få os til at vende om til Ham.

Anden del i serien kommer i denne uge.

Share on Facebook

Leave a Reply