Aleister Crowley er kendt som verdens ondeste mand. Det særlige ved den betegnelse var at det var noget han kaldte sig selv. Han bliver anset for at være en af de mest indflydelsesrige personer indenfor okkultisme og satanisme i moderne tid. Hvis man ser hvor meget hans filosofi har bredt sig i dag til populærkulturen, så er det svært at ignorere at der er noget om snakken. Crowley var en seriøs satanist der søgte Satan for at finde ud af hvad satanisme var. Dette var hvad han fik at vide: “Do what thou wilt shall be the whole of the law”. Gør hvad du vil skal være loven i sin helhed. Det kan godt være at du nu tænker at det var da en underlig definition af satanisme. Men ved nærmere eftertanke giver det god mening, og derudover er det også en idé og sætning som vi faktisk hører oftere end vi selv lige lægger mærke til.

I videoen her vil du se eksempler på hvordan Aleister Crowleys ideer og sataniske filosofi er gået fra at være bizar og ekstrem, til at være en normal del af vores kultur i dag. I sidste del af videoen vil du bl.a se a mange af de kunstnere som man hører i radioen i dag er influeret af Crowleys satanisme. Og det er altså ikke kun ekstremister som Marilyn Manson det drejer sig om. Det mest skræmmende er at nogle af ideerne kan man høre hos folk i kirkerne i dag. Som “følg dit hjerte”, og “jeg gjorde hvad jeg syntes var bedst for mig”. Hvis du ikke lige kan se at der skulle være noget galt i at sige det, vil jeg anbefale dig at se videoerne her. Og selv vurdere om der er en sammenhæng eller ej.

Share on Facebook

5 Responses to “Hvordan blev Aleister Crowleys satanisme til populærkultur?”

 1. Jón Poulsen Says:

  Utrolig tankevækkende. Men jeg kan ikke lige lade være med at studse over to ting:
  1) Hvad kom først, hønen eller ægget? Altså, det jeg tænker over er, at Crowley’s tanker som sådan er ikke BLEVET mainstream, har de ikke altid været det? Jeg tror, at hans tænker muligvis vækker MERE genklang nu, end de ville gøre i tidligere tider. Før i tiden ville man måske gå med hans tanker i det stille, bag lukkede døre – men nu er de i det åbne. Men selve tankerne, filosofien? Den er da ældgammel! Han siger jo ikke andet, end det som vi´altid har vidst og følt, lige siden faldet.
  2) Jeg tror ikke altid, når man siger: “Man skal følge sit hjerte…”, at det så betyder, at man skal sætte sig selv højest. Ofte mener man blot, tror jeg, at man ikke kun vil lade fornuften (ofte den kyniske fornuft) bestemme – man vil også lade følelserne komme til. Man vil ikke kun tage beslutninger på baggrund af rationelle ræsonnementer, man vil også beslutte på baggrund af en god mavefornemmelse, forelskelse, vrede etc.
  Dette, er der naturligvis også farer ved, men ligefrem at kalde dét for egentlig crowleyalisme eller satanisme, er at gå for langt. Er det ikke?

 2. René Vester Says:

  Hej Jon
  Nej det er rigtig at det ikke er noget nyt i det Crowley sagde. Det der er særligt her, er at så mange af nutidens moderne kunstnere henviser til Crowley og hans filosofi. Jeg undrede mig selv over noget af dette før jeg blev kristen, men slog det hen.
  Ad 2: Er der gange hvor man skal følge sit hjerte? Ja det er der vel, det var fordi jeg elskede min kone med mit hjerte at jeg valgte at blive gift med hende. Hvis jeg blot giftede mig med hende fordi det var det mest fornuftige og rationelle, ville det ja være en kedelig verden vi lever i. Men det som jeg synes at se en tendens til er at det er vores hjerte der bliver autoriteten for hvad der er sandt og forkert. Og hvis blot jeg følger mit hjerte kan det ikke gå galt. Men det er jo ikke sandt, og jeg er overbevist om at det er det man vil fokusere på i videoen. Men ja jeg synes også fokus på netop den del kammede en lille smule over.

 3. Jón Poulsen Says:

  Hej René
  Er fuldstændig enig!
  Det er ret vildt, at pop-kunstnerne åbenbart så tydeligt nærmest citerer fra en så tydeligt bevidst og bekendende okkultist.
  Til vores næste gudstjeneste har vi fokus på den åndelige kamp som hele tiden er omkring os. I den sammenhæng regner jeg med at henvise til dit indlæg. Håber det er ok.

 4. René Vester Says:

  Hej igen Jon
  Det er du selvfølgelig velkommen til at gøre. Må jeg spørge hvilken tekst du vil prædike udfra?

 5. Jón Poulsen Says:

  Vi følger ret meget tekstrækkerne. På søndag er det 5 Mos 18,9-15; Ef 5,1-9 og Luk 11,14-28. Du kan se alle prædikenteksterne her: http://www.bibelselskabet.dk/BrugBibelen/Praedikentekster/2011.aspx

Leave a Reply