Hvis ikke sandheden frygtløst kan prædikes i kirken, hvilken plads er der så for sandheden? Hvordan kan vi opbygge en generation af forstandige kristne, hvis vi er slået af frygt over tanken, at ikke-kristne måske ikke kan lide at høre den sandhed. Og siden hvornår har det været i orden for kirken at bejle til verden? Skrev apostlen Johannes ikke:

“I må ikke undre jer, brødre, hvis verden hader jer.” Første Johannes 3.13

Og sagde Jesus ikke:

“Når verden hader jer, skal I vide, at den har hadet mig før jer.” Johannes 15.18

Bibelske kristne har altid forstået at de må afsky verden. Paulus havde ikke noget tilovers for taktik og strategier der prøvede at tilpasse sig verdens ønsker. Han forsøgte aldrig at vinde verden ved hjælp af intellektuel accept, personlig popularitet, status, eller god omtale af sig selv og lignende ting. Han skrev:

“Vi er blevet som affald i verden, et udskud i alles øjne indtil nu.” Første korinter 4.13

Har den moderne kirke ret til at prøve “en mere sofistikeret” tilgang til at forkynde evangeliet? Tør vi sætte os selv så langt væk fra de kristne i fortiden, der har turdet stå op og kæmpe for sandheden?

“Citat af Pastor John Macarthur.”

Jeg ville ønske jeg havde sagt dette selv, men jeg har her nøjedes med frit at oversætte MacArthur. Hans ord rammer skarpt i mit eget hjerte. At vi er kommet så langt ud, at vi i dag må spørge os selv om hvorfor der ikke er plads til at prædike den fulde sandhed i kirken. Hvor er vi så på vej hen?

Share on Facebook

5 Responses to “Hvis den fulde sandhed ikke kan prædikes i kirken, hvor kan den så?”

 1. Markus Hvannastein Says:

  Jeg har også tænk på verset i Joh. 7:7, hvor Jesus siger til sine vantroende brødre: “Verden kan ikke hade jer, men den hader Mig, fordi Jeg vidner om den, at gerninger dens er onde.”(løst omsat) .. hvis vi vil være som Jesus, vil verden hade os… fordi den hader det gode, da det gode viser dem, hvor onde de er i virkeligheden… ?

 2. Martin W Hansen Says:

  Man er måske bange for at blive forfulgt, “Forfulgt bliver alle, som vil leve et gudfrygtigt liv i Kristus Jesus.” (2 Tim 3,12).

  I Jesus,
  Martin

 3. Susan Møllerskov Says:

  Hvis ikke i kirken, så ude på gaden!

  Har nogen lagt mærk til, hvem det egentlig var, som hadede Jesus? Hvem ville have, at han blev korsfæstet? Det var lederne i det religiøse samfund. Hmmmm…

 4. Daniel Says:

  Jeg vil gerne gøre opmærksom på, hvad Jesus også sagde, kære Susan! Det er noget som mange udadvendte kristne ikke kan forstå:

  Matt. 7:6:
  Give not that which is holy unto the dogs, neither cast ye your pearls before swine, lest they trample them under their feet, and turn again and rend you.

  Tænk lidt over den.

  “En pastor med mange mennesker i sin kirke, kunne ikke forstå, hvorfor han ikke kunne få dem til at vokse. Han havde en profet på besøg, og spurgte profeten, hvortil profeten svarede, “Det er fordi maddingen du har fanget dem med er falsk”.” – Dette gjalt faktisk ikke kun hjorden, men også lederskabet.

  Sidstnævnte beviser, at der er mange i kirken som har brug for, at der bliver fulgt op på dem og ikke mindst: At de får et liv med Gud. Før dette sker, kan vi ikke forvente at Guds kraft udfolder sig i mennesker. Gud vil gerne have opmærksomhed. Han havde apostlenes fulde opmærksomhed – og Guds kraft fulgte med, hvorend de kom frem (Mark. 16:20).

 5. Susan Møllerskov Says:

  Psa 22:16 For dogs have compassed me: the assembly of the wicked have inclosed me: they pierced my hands and my feet.

  Isa 56:10 His watchmen are blind: they are all ignorant, they are all dumb dogs, they cannot bark; sleeping, lying down, loving to slumber.
  Isa 56:11 Yea, they are greedy dogs which can never have enough, and they are shepherds that cannot understand: they all look to their own way, every one for his gain, from his quarter.

  Php 3:2 Beware of dogs, beware of evil workers, beware of the concision.

  Hvem tror du, at “dogs” er? De almindelige ufrelste fortabte sjæle, man møder på gaden? Det tror jeg ikke, han mente, hvis du læser sammenhængen.

  Jo, selvfølgelig skal dem i menigheden blive fulgt op på – det har jeg ikke noget imod. Det var en anden, der havde noget imod det.

Leave a Reply