I Jyllands-posten og flere andre medier, kunne man i går læse om et virusudbrud i en af trosbevægelsesmenighederne. Det er den kirke som er kendt for at være Kenneth Copelands, som er en af de mest fremtrædne trosbevægelsesguruer. Det er bemærkelsesværdigt at et sådan større virusudbrud (i form af mæslinger) ikke burde have fundet sted, ifølge Kenneth Copelands egen lære. En lære som vel at mærke ikke er bibelsk, hvilket ikke burde være chokerende eftersom Kenneth Copeland heller ikke prædiker evangeliet, men det han selv har lyst til istedet.

Kenneth Copeland har anbefalet dem der hører på ham ikke at blive vaccineret. For ifølge ham selv så er sygdom ens egen skyld. Det skyldes enten at man har ubekendt synd i sit liv, eller at man har kommet med en negativ bekendelse ( Kenneth Copeland mener man kan styre sit liv med gode bekendelser ligesom Joel Osteen siger) eller at man ikke har tro nok. Konsekvensen af en sådan lære måtte komme på et eller andet tidspunkt. Når folk i store forsamlinger ikke lader sig vaccinere imod børnesygdomme som mæslinger, så må det medføre at et sygdomsudbrud finder sted på et eller andet tidspunkt. Og det skete.

Personlig så er jeg ret uinteresseret i diskussionen om vaccine eller ikke vaccine. Men selve det at nogle selvbestaltede kirkeguruer bilder folk ind, at sygdom skyldes dem selv, og at det har noget med deres synd, bekendelse og/eller tro at gøre, er ødelæggende for folks tro´, men også deres helbred, hvilket jeg har talt om før (se artikel om Torben Søndergaard på dette link).

Men en anden ting som udstiller et enormt hykleri i flere af disse trosbevægelseskirker er følgende: Når de på den ene side påstår at det er vores egen skyld hvis sygdom opstår, og så sygdom finder sted, så er det sjældent at de virkelig efterfølger den lære de påstår de står for.

For hvis sygdomsudbruddet i Copelands kirke udbrød af de årsager Copeland selv siger, hvorfor har man så ikke forsøgt at finde ud af HVEM der var skyld i sygdomsudbruddet? Hvis sygdom skyldes ubekendt synd, negativ bekendelse, eller dårlig tro, skal man så ikke finde ud af hvem der har syndet, eller hvem der har kommet med “negative bekendelser” eller har dårlig tro? Det må da være en klar kirketugtssag for Copeland familien at udføre ifølge deres egen bekendelse!

Desværre tror jeg ikke det vil betyde det store for deres popularitet. Folk vælger deres egne  falske profeter, også selvom det er tydeligt at der er tale om falske profeter. Kenneth Copeland er en åbenlys ulv i fåreklæder, da han ikke er særlig god til at camouflere sig tilstrækkeligt. Men det han siger lyder så dejligt i nogen folks øre, at de vil fortsætte med at høre på hans vranglære på trods af at omstændighederne viser at læren ikke virker. Jeg ved om flere folk der på trods af at de er åbenlys syge, spilder deres tid med at bekende sig raske, eller kræve helbredelse af Gud. De burde istedet læse deres bibeler og glæde sig over det langt større Gud har gjort, nemlig at sende sin søn at dø på et kors i vores sted, så at vi hvis vi omvender os og giver vore liv til Ham, kan få evigt liv og undgå den kommende dom.

 

For resten mangler jeg lige at svare på hvem der virkelig var skyld i mæslingeudbruddet i Kenneth Copelands kirke, som for resten ikke er ledt af ham selv mere, men af hans søn. Hvilket dog ikke ændrer på noget, da læren er den samme. Den der er skyldig er Kenneth Copeland selv. Han har bildt folk ind at det er deres egen skyld hvis de bliver syge. Men så enkel kan man ikke definere sygdom. Noget sygdom er ens egen skyld. Som visse kræftformer pga ens livsstil. Eller hvis man lægger sig ud i sneen kun iført undertøj i en time. Så kan man også godt forvente at få en lungebetændelse eller lignende. Men at man bliver smittet af andre, eller man finder ud af at man har en medfødt skavank der gør at man nemt får en bestemt sygdom, det er ikke ens egen skyld.

Du kan læse mere om trosbevægelsen og Kenneth Copeland m.fl. på disse links:

https://sand.omvendelse.dk/infektionen-fra-trosbevaegelsen-der-bredte-sig-3649.htm

https://sand.omvendelse.dk/trosbevaegelsen-ubibelske-laere-3706.htm

Share on Facebook

Leave a Reply