Efter den open air forkyndelse som jeg afholdte i Viborg (se her), sad jeg og talte med nogle unge om evangeliet. så kom der en ung mand hen og spurgte om han måtte spørge mig om noget, for eftersom jeg var kristen kunne jeg måske svare på dem mente han. Jeg svarede ret klart på hans første spørgsmål som jeg faktisk har glemt hvad var. Og så kom det næste; Hvem blev Kain gift med?

Jeg måtte fortælle ham at det her var et spørgsmål som bibelen ikke gav et udtømmende svar på. Men jeg havde nogle mulige svar som jeg gav ham, og sagde så bagefter at det jo bare var det som jeg kunne forestille mig kunne være svar på spørgsmålet. Men hvis det ikke står i bibelen klart og tydeligt, så er det heller ikke noget der er nødvendigt for os at vide. At sige det isoleret set ville nok være lidt bombastisk og sagde derfor til ham at hans spørgsmål var fint, og at der bestemt ikke var noget galt i det. Men en dag skal han stå foran Gud, og hvis han har valgt ikke at tro på Gud, og Gud så spørger ham, hvorfor han ikke ville tro på Ham. Så ville han jo nok føle sig ret dum, hvis han så svarede at det var fordi han ikke vidste hvem der blev gift med Kain. Når han en dag skulle dø burde han ikke stå med en dum undskyldning foran Gud. Det var langt vigtigere at han havde fundet ud af hvem Gud er og givet sit liv til Ham.

Jeg har før brugt denne argumentation, (som jeg har fra Ray Comfort), og det er ikke altid at den falder i god jord. Men denne unge mand kunne godt se det, og han var tilfreds fordi han havde fået et svar han kunne forstå og forholde sig til. Det var rigtig dejligt at kunne give folk svar de kunne bruge, så de ikke behøvede være i tvivl. Når jeg stod der og forklarede disse mennesker om Jesus, blev det tydeligt for mig at de postmoderne (emergent church tilhængerne o.l.) ikke kan give folk det de har brug for. De kan ikke give folk klare svar, og derfor hjælper de ingen. Kun med at fastholde andre i deres egen blindhed. Har vi fået vores øjne åbnet af Gud, så kender vi også sandheden og har et ansvar for et give den videre. Og gøre det på klippegrund, og ikke tvivlsom sandgrund!

Share on Facebook

Leave a Reply