Henri Nissen skrev noget meget underligt i sin leder i Udfordringen, efter han fejlagtigt påstod at Peter og Paulus var uenige om meget. Han skriver at Gud alligevel brugte dem, på trods af deres uenighed. Derefter skriver han:

“Ofte er det netop de mest helhjertede, der går fejl her. Det er ikke godt for de kristnes enhed. Det skaber tvivl og skader hele kirkens omdømme i samfundet – og det skader os selv personligt, når vi fordømmer andre kristne.”

Der er ret tvetydigt det han skriver her. Han starter med at beklage sig over at de mest helhjertede begår fejl. Han siger at det ikke er godt for vores enhed. Men slutter så af med at skrive at det skader når vi fordømmer andre kristne. Det hænger da ikke særlig godt sammen. Men lad os antage at det er det sidste han mener mest. For det viser han selv at han mener med det han ellers plejer at skrive. Så jeg antager noget på baggrund af hvad han ellers har sagt og ment. Det er en almindelig godkendt metode, når man skal analysere hvad folk mener.

Det lyder til at han ikke ønsker at vi kristne skal drage tvivl om hinandens arbejde. Vi skal ikke kritisere, og ikke gøre os til dommere over andre. Det lyder jo så smukt i manges øjne, og det er bestemt også et område hvor man skal være varsom med hvad man siger. Men Paulus skriver i første korinter 5.12:

“Er det da min sag at dømme dem, der står udenfor? Er det ikke dem, som er indenfor, I skal dømme?“

Dvs jeg som kristen har en opgave som består i at bedømme dem som er I KIRKEN. Det kan godt være at Henri Nissen ikke bryder sig om dette. Men enhed som går på kompromis med sandhed, er ikke en enhed der er værd at bygge på. Men enhed der bygger på sandhed, er værd at bygge på.
Det som Nissen og andre er bange for, er at folk skal sige; “ja I kristne er altid så uenige”. Det kan jeg godt sætte mig ind i er uønskbart. Men jeg har ikke svært ved at forklare folk hvorfor der er uenighed blandt kristne. Det plejer jeg da også at bruge som indgang til at forklare det fulde evangelium, og når de får det, er det bemærkelsesværdigt at se hvor mange der efterfølgende forstår hvorfor der er uenighed. Når man først forstår hvad det var Jesus gjorde på korset, så er det ikke svært at forstå at meget kristendom ikke er sand kristendom.

Men ligefrem at sige kristne bare skal tie stille om de mærkværdigheder som der sker i kirken, for at vi skal få et bedre ry, er en skrøne. Kristne som bare godkender alt som foregår hos folk der kalder sig kristne bliver leet af i stedet. Jeg har ikke noget imod at folk griner ad mig, pga. det jeg skriver og siger. Men jeg ønsker ikke det skal ske fordi jeg har opført mig som en tåbe der ikke kender sin bibel. Men hvis du ikke tror mig, så se dette lille tv-program, hvor to tv-værter viser nogle tåbeligheder som sker indenfor den kristne tv-verden. De griner af os, fordi der er nogen af os der er villige til at høre på den slags dumheder. Ja nogle af os vil oven i købet give penge til den slags. Tænk lige over det her, verden kan se vi er skøre, men vi kan ikke selv.

Til dem der synes at jeg bagtaler Henri Nissen, kan jeg orientere om at jeg selvfølgelig har sendt ham en mail og gjort ham opmærksom på hvad jeg har skrevet. Han skal have lov til at forsvare hvad han har skrevet, i fald han ønsker det.

Share on Facebook

Leave a Reply