I forlængelse af forrige indlæg (se her: Da Gud ville slå Moses ihjel) vil jeg gå videre, og fokusere lidt på hvad forældrenes ansvar og rolle er,  når ens børn engang kommer i giftealderen. Dette er et område som er blevet glemt, og forsømt. Hvilket desværre indikerer at kristne forældre mange steder misligholder deres ansvar som forældre. Men det at hjælpe ens barn med en af de vigtigste beslutninger i livet, starter lang tid før ens børn overhovedet behøver tænke på at finde en ægtefælle. Det starter nemlig med at lægge en god grund for bibelkundskab allerede i barndommen. For det er her at barnet vil begynde at finde ud af, hvad der skal være kendetegnende ved en god ægtefælle, og hvad der skal kendetegne en selv, for at barnet i fremtiden også bliver en god ægtefælle.

Men dette område er også et som jeg er blevet forsømt i, og heller ikke har et tilstrækkeligt kendskab til. Fordi jeg også er blevet så påvirket af verdens måde at finde en livsledsager på, og har glemt bibelens budskab. Derfor har jeg funden en prædiken af Paul Washer, som har nogle ret interessante udmeldinger om emnet. Jeg har lagt denne prædiken på, som (tror jeg) vil være noget mange vil ryste på hovedet af. Og ja, der er også elementer i den, hvor jeg synes han gør lidt meget ud af det, men ikke desto mindre er den vinkel han har, god at vende tilbage til. For hans udgangspunkt er hvad der står i bibelen, og ikke hvordan man gør i verden. Det tror jeg vi kan lære rigtig meget af. Så kan man eventuelt sortere den del fra som man måske er lige lovlig amerikansk, og tage den del til sig som man godt kan se er sand. Jeg har dog en mistanke om at en af årsagerne til at jeg synes han strammer den lige lovlig meget, kunne være fordi jeg ikke selv tager Guds ord alvorligt nok. Men den har jeg nok brug for at tænke lidt mere over.

Her er undervisningen af Paul Washer:

Share on Facebook

Leave a Reply