Jeg har fundet ud af at historien om Frikirkenet, der har inviteret en fremtrædende New Age Filosof som taler til deres lederkonference, har skabt meget røre (Se historien her). Jungletrommerne har heldigvis gjort at rigtig mange af dem der har med Frikirkenet at gøre, i dag er vidende om at deres gæstetaler har mere til fælles med buddhismen, end med kristendommen. Men det er interessant at observere at det også er en sag man ønsker at lægge låg på. Det er ikke en historie man ønsker der skal fokus på, derfor er der også tavshed om den udadtil. For hvor er ledernes udmeldinger om denne sag? Er der nogen af dem der har gået offentligt ud og sagt at dette er et fejltrin begået af dem, eller sagt at de ikke ser noget galt i at invitere Steen Hildebrandt? Det burde de gøre, da folk i Frikirkenet har krav på et svar her.
Men hvad gør du så hvis du kommer i en kirke, der er medlem af Frikirkenet? Hvordan skal du forholde dig til det her?

For det første skal du have gjort helt klart om du tydeligt kan se udfra bibelen, at det her er at gå langt over grænsen. Så se hvad der står skrevet i Guds ord om dette. For det andet skal du vurdere om du kan acceptere at din ledelse støtter et netværk der ikke tager Guds ord alvorligt. For det er hvad Frikirkenet viser når de ikke vil underordne sig Guds ord, med hensyn til hvem de inviterer som underviser. Det er vel at mærke en støtte din ledelse giver både åndeligt såvel som økonomisk. For det koster et fast beløb at være medlem af Frikirkenet, dertil er lederkonferencen ret dyr. 1.195 kr for to dage.

Hvis du ikke kan acceptere det, så har du et personligt ansvar for at kontakte din pastor, og tale med ham. Find ud af hvad hans holdning er til dette. Det her er en sag hvor bibelen er så klar, at du kan bruge den som en lakmustest, til at finde ud af om din pastor har underlagt sig Guds ord, eller underlagt sig et kirkeligt netværk. Et netværk som har vist at det ikke tager Guds ord alvorligt. En ting som er vigtig her: Tal med din pastor med respekt, hvad enten du er enig med ham eller ej, så er han p.t. din pastor, og Guds ord viser vi skal vise resepekt for vore pastorer. Det er ikke det samme som at du skal gøre alt hvad han siger.

Hvordan kan du så gøre det? Spørg ganske enkelt din pastor om han skal med til den lederkonference som Frikirkenet holder i november. Find derefter ud af hvad hans holdning er til at Frikirkenet har inviteret en New Age filosof som hovedtaler? Hvis din pastor her siger at det er bekymrende eller forkert, så spørg om han har tænkt sig at gøre noget ved det. Er det noget han har tænkt sig at ignorere, eller noget han vil tage op med Frikirkenet. Hvis han vil tage det op, så glæd dig over det, og husk at følg op på din præst her. Ikke fordi du ikke behøver stole på ham, men fordi det kan være rart at have nogen der bakker en tydeligt op i en sådan sag. Hvis han istedet har valgt at se igennem fingre med det, skal du tage Guds ord frem og vise, hvorfor dette ikke kan ignoreres. Her er Johannes andet brev (vers 8-11) god at bruge. Men man kan også bruge de to menigheder som Jesus skriver til i Johannes åbenbaringen 2. Det er menighederne i Pergamom og Thyatira. De har begge åbnet op for hedensk lære, og det er noget Gud tager meget alvorligt. Vær ikke bange for at din præst her vil forsøge at spille klog. Guds ord er så klar og tydelig her, at et sådan forsøg viser at han ikke stoler på Guds ord, men på sin egen og andres “klogskab”.
Men hvad så hvis det viser sig at din præst ikke vil underlægge sig Guds ord? Ja, så må du tage det op med resten af menigheden, og finde ud af hvad menigheden vil, eller også må du finde ud af om der er en anden menighed du kan komme i. For der er ikke nogen grund til at komme i en menighed hvor ledelsen ikke vil underlægge sig Guds ord. Hvorfor skulle man da støtte en kirke der hellere vil arbejde sammen med et frafaldent netværk der ikke holder sig til skriften! Er det ikke at spilde sin tid? Ville det ikke være bedre at komme i et fællesskab hvor det er Guds ord der er autoriteten, og ikke menneskers vilje?

Vores personlige ansvar
Jeg kan personlig sige at jeg ikke kommer i et fællesskab der er underlagt Frikirkenet. Men jeg har kontaktet flere af dem som jeg engang har haft en relation til i Frikirkenet, og som jeg synes jeg kender tilstrækkeligt, til at kunne sende en venlig henvendelse vedr. sagen. Det ville være forkert af mig at undlade dette. Vurder hvilket ansvar du har, hvis du kender nogen ledere i Frikirkenet, som du har en relation til der gør at du har taleret ind i deres arbejde.

Epilog: Censur på Dominos hjemmeside?
Jeg var lige inde Dominos hjemmeside i går. Der så jeg at artiklen om Hildebrandt på deres lederkonference, lå som den mest læste artikel, med 175 visninger. I dag kiggede jeg lige af interesse hvor meget den lå på. Den lå der slet ikke. Det synes jeg er mystisk. Måske skyldes det at man ikke ønsker at vise hvor meget mit indlæg har skabt fokus på dette, og så har man fjernet den fra hitlisten. Det var min første tanke, som jo falder godt i tråd med at Frikirkenet ønsker fokus væk fra dette. Men det kunne også skyldes en anden ting. Domino har ikke tjek på hvad der sker på deres hjemmeside, og deres hitliste er ikke troværdig, da den lever sit eget liv. I begge tilfælde har de brug for at få ryddet godt og grundigt op, på enten den ene eller anden måde. Derfor bed for dine ledere, og tag en grundig snak med dem hvis de er med i Frikirkenet!

Frikirkenet inviterer New Age filosof som hovedtaler

Steen Hildebrandt og hans New Age filosofi

Formålet med New Age

Share on Facebook

2 Responses to “Hvad siger din præst til Frikirkenets invitation af New Age filosof?”

 1. Jakob Vagner Says:

  Hej,

  Ovenpå lidt opklarende arbejde har jeg fundet ud af, at Frikirkenets ledere på grund af den florerende debat har undersøgt Hildebrandt lidt nærmere, og de konkluderer at manden ikke er New Age tilhænger, men der imod et søgende menneske, der bla. har søgt efter mening og sandhed i New Age kredse.

  Den vurdering kan man være enig eller uenig i og samtidig spørge, om det er grund nok til at fastholde invitationen af Hildebrandt ti knferencen, men ihvertfald er det sådan tingene står lige nu.

  Jakob

 2. René Vester Says:

  Hej Jakob
  Jeg har skrevet et indlæg, som bl.a. kommer ind på det du nævner her. Tak for kommentaren. http://sand.omvendelse.dk/frikirkenet-har-ingen-bibelske-argumenter-3138.htm

Leave a Reply