Hvad sker der hvis man gennemgår en prædiken af en som prædiker vranglære? Mange gange er jeg blevet beskyldt for at være for hård, når jeg påstår om nogen at de ikke prædiker evangeliet. Eksempelvis har folk påstået overfor mig at de har hørt evangeliet i Hillsong, men der er endnu ikke nogen der har formået at sende en prædiken til mig, hvor det skulle være tilfældet. Hvilket jo slet ikke burde være svært da evangeliet burde være naturligt indeholdt i forkyndelsen. Men for at kunne dokumentere at visse personer prædiker noget andet end evangeliet, selvom de påstår at være evangeliske, har jeg nu valgt at gennemgå nogen prædikener, som jeg vil kommentere på undervejs.

Den første jeg har valgt at starte med er Henrik Ølholm Csizmadia, som har en såkaldt ”befrielsestjeneste”. Jeg har skrevet lidt mere om Henrik på dette link: https://sand.omvendelse.dk/henrik-%c3%b8lholm-csizmadia-anbefaler-falske-profeter-fra-trosbevaegelsen-3734.htm

Dette er min første gennemgang af en prædiken på den måde, og den kunne godt laves bedre. Men jeg synes det er en udmærket start. Jeg har nemlig tænkt mig at gennemgå flere prædikener på denne måde. Jeg havde i første omgang tænkt på både at tage gode og dårlige prædikener. Men efter nærmere overvejelse har jeg valgt at lægge gode prædikener på uden at kommentere, da der jo ikke er brug for det på en god prædiken. Og dem findes der heldigvis stadig nogen af. En dårlig prædiken derimod kan være god at kommentere på, da det for nogen er svært at høre hvorhenne fejlene bliver begået, fordi man er blevet vant til at få en dårlig forkyndelse. Hvem det bliver jeg vil gennemgå næste gang vil jeg vente med at afsløre.

I denne gennemgang vil man bl.a. høre hvordan Henrik påstår at kirken i fremtiden skal være fysisk rig (på guld), og ikke have nogen syge, og have ildsøjler indenfor i kirken som brænder dæmoner ud. Du vil også kunne høre ham profetere over en pose M &Ms og give folk sjove meddelelser fra Gud baseret på deres tøjmærke. Men du vil ikke høre Henrik prædike evangeliet. Men i stedet høre noget der ikke har sit udspring i bibelen. Efter at have hørt denne prædiken burde man være rystet over at nogen kan finde på at sætte Henrik Ølholm Csismadia på en prædikestol.
Tryk på playknappen eller download den til senere brug.

Share on Facebook

2 Responses to “Hvad prædiker Henrik Csizmadia? En simpel analyse”

  1. Thomas Says:

    Jamen, så er der brug for noget sund modvægt. Her er det et interview med John MacArthur: http://youtu.be/JhYc-uIlO3U

  2. René Vester Says:

    Ja det er bestemt en god modvægt. Tak for det Thomas 😉

Leave a Reply