I gør søndag prædikede jeg til gudstjenesten i vor kirke. Jeg holdt en lille pause fra den serie jeg kører om Jesu breve til de syv menigheder. Denne gang valgte jeg istedet at prædike særlig udfra dette skrifsted:

“Et råd fra Akitofel havde dengang samme værdi som et svar fra Gud. Så meget betød Akitofels råd for både David og Absalom.” Anden Samuelsbog 16.23

Det blev nogen ganske grundlæggende principper jeg kom ind på, som både kan bruges i kirken og i verden. For hvad er det lige der gør at en mand som denne Akitofels råd, var ligeså værdifulde som et svar fra Gud? Og hvordan skal vi forholde os til folk som vi anser for at have samme position i dag? For dem findes der flere af, end vi lige går og regner med. Og hvad hvis det de siger ikke er i overenstemmelse med bibelen, hvad skal vi så bygge på?

Dette er undervisning som er grundlæggende for en kristen at kende til. Så derfor hvis du ikke ved hvad du skal gøre når din præst taler i modstrid med bibelen, så er denne prædiken den du bør høre.

Share on Facebook

Leave a Reply