I husmenigheden her i Rødkærsbro er vi ved at gennemgå Charles Leiters bog “Retfærdiggørelse og genfødsel”. Sidste gang blev jeg bare så begejstret og opmuntret over den undervisning at min glæde sprudlede over. Sjældent har jeg læst en kristen bog med så klar og befriende tale som denne. Kristus bliver malet for mine øjne og det Han har gjort på korset i mit sted bliver endnu mere tydeligt for mig. Vi læste i kapitel tre sidst, og der stod der bl.a. det her om det at tro:

“Der er intet i mennesket, der får Gud til at retfærdiggøre ham, heller ikke hans omvendelse og
tro. Omvendelse betaler ikke for synd. En forbryders anger over sine forbrydelser tilfredsstiller ikke
lovens retfærdige krav. Tro betaler heller ikke for synd! Kun Jesu blod kan betale for synd!
Retfærdiggørelse er baseret på Kristi blod.

Dette forklarer, hvorfor en person kan have en meget svag tro og stadig være retfærdiggjort.
Forestil dig to broer, der krydser en afgrund: Den ene er meget svag og upålidelig; den anden er
meget stærk. En mand kan vel have en meget stærk tro på den svage bro og tillidsfuldt træde ud på
den. Hans stærke tro vil ikke forhindre ham i at falde i døden. På den anden side kan en mand vel
have en meget svag tro på den stærke bro og kun med nød og næppe og med frygt og bæven formå
at fortsætte ud på den. Broen vil bære ham sikkert uanset hans svage tro. Alt, hvad der er nødvendigt
for ham, er at have nok tro til at få ham ud på broen! Da nogen fortalte Hudson Taylor, at han måtte
være en mand med en stærk tro, svarede han: ”Nej, Jeg er en mand med en meget lille tro på en
meget stor Gud.”
Da Dødens Engel passerede gennem Egypten på Påskenatten, så Gud kun efter én ting – blodet
på dørstolperne. ”Når jeg ser blodet, går jeg forbi jer” Dem, der befandt sig inde i huset, kan vel
have været fulde af frygt og bæven, men det gjorde ingen forskel, så længe blodet var blevet påført.”

Jeg elsker dette billede som så tydeligt viser at det slet ikke afhænger af mig, eller af hvor meget jeg tror, men på hvem jeg tror på. Folk kan så nemt misforstå det med tro så det kommer til at handle om hvor meget man tror som betyder noget. Men det er jo sekundært hvis det er noget forkert jeg tror på. Men hvis troen afhænger af hvem og hvad jeg tror på, så er det ikke længere mig det står og falder på. Nej, så kan det bære p.g.a. Kristus.

Hvis du er tørstig efter mere, kan du downloade bogen gratis på dette link: http://illbehonest.com/justification-regeneration-danish-retfaerdiggorelse-og-genfodsel

 

Share on Facebook

Leave a Reply