Lørdagens prædiken er af Jeff Noblit. Han taler om hvad tro er, udfra historien om den kananæiske kvinde der bad Jesus om at befri hendes datter fra en dæmon. Tro er efterhånden et misforstået begreb i kirken. Jeg tror det til dels skyldes, at man mange steder er blevet påvirket af trosbevægelsen, også uden man selv har lagt mærke til det. Men den primære grund skyldes uvidenhed om hvad bibelsk tro er. Det vil Jeff Noblit fint beskrive i denne prædiken. Prædikenens tektst er her:

“Jesus gik bort derfra og drog til områderne ved Tyrus og Sidon. Og se, en kana’anæisk kvinde kom fra den samme egn og råbte: »Forbarm dig over mig, Herre, Davids søn! Min datter plages slemt af en dæmon.« Men han svarede hende ikke et ord. Og hans disciple kom hen og bad ham: »Send hende væk! Hun råber efter os.« Han svarede: »Jeg er ikke sendt til andre end til de fortabte får af Israels hus.« Men hun kom og kastede sig ned for ham og bad: »Herre, hjælp mig!« Han sagde: »Det er ikke rigtigt at tage børnenes brød og give det til de små hunde.« Men hun svarede: »Jo, Herre, for de små hunde æder da af de smuler, som falder fra deres herres bord.« Da sagde Jesus til hende: »Kvinde, din tro er stor. Det skal ske dig, som du vil.« Og i samme øjeblik blev hendes datter rask.” Mattæus 15.21-28.

Download prædikenen som mp3 her.

Share on Facebook

4 Responses to “Hunde krummer og stor tro”

 1. Markus Hvannastein Says:

  En fantastisk prædiken.. Har aldrig tænkt så meget på den hændelse med kvinden, men halleluja!

 2. Synderen Says:

  Dæmoner? No joke, jeg kender personligt en af mine bekendte der er besat af sådan en, han er i 30’erne. Den har virkelig godt fat i ham. Den får ham til at spille vildt og nogle gange stjæle, desuden får den ham til at råbe og skrige nogen gange. Når den ikke kører rundt med ham er han meget flink men der går knapt en times tid så begynder han at twitche og få trækninger i ansigtet, det er som om han er to personer. Den ene person er meget flink, den anden er noget helt fremmed. Det er som om den ‘fremmede’ laver tricks med ham. Han har været til psykiater(duh), selvfølgelig, men de kan ikke finde noget galt med ham. Han er sund og rask, bortset fra det.

 3. Andreas Hoff Says:

  Det er præcis sådanne mennesker der gør at jeg glæder mig til at blive psykiater.

  (men der skal altså også noget af en motivation til – hvis jeg strammer mig an bliver det tidligst i 2018!!)

 4. Synderen Says:

  LOL 2018? Med den fart det går ned af bakke for ham er han død inden for to år, senest. Han skylder allerede over 100K væk på trods af at han det sidste år har arbejdet +12 timer dagligt. Dertil kommer den ‘grå’ gæld. Han er meget flink men han gør kun det som den vil.

Leave a Reply