Jeg har nogen gange spurgt pastorer om hvorfor de ungdomsmøder som bliver holdt, skal have så stor en vægt af underholdning. Svaret er ofte; at det er for at fastholde de unge i kirken. Hvis de ikke synes at kirken er spændende, så stopper de måske i kirken, og kommer ud i et dårligt miljø istedet.

Udfra en humanistisk vinkel kan jeg godt se at det er en god undskyldning. Men nu er jeg ikke humanist, og jeg kan se at der er noget galt. Siden hvornår er Guds ord ikke mere nok til at fastholde folk i kirken. Siden hvornår er det blevet nødvendigt at fastholde folk i kirken ved at give dem underholdning. Er det ikke et meget farligt skråplan at komme ud på?

Inden jeg går videre vil jeg pointere at jeg ikke har noget imod at der bliver grint i kirken. Jeg har heller ikke noget imod at der kan være indslag, som kan have en underholdende karakter. Folk der kender mig ved at jeg ikke er ude på at kirken skal være et kedeligt sted at være. Men jeg mener bestemt ikke at kirken skal være et sted hvor folk kommer fordi der er underholdning. Folk skal komme i kirken fordi de er sultne efter, og har brug for et Guds ord! Hvad er det der sker når vi fodrer folk med underholdning istedet for ordet? Der sker det, at dem der kom for at høre ordet går sultne hjem. Mens dem der kom for underholdning, forventer at underholdningen bliver endnu bedre næste gang. Det er en dårlig deroute at komme ud på. For dem der gik sultne hjem, er dem der skulle bygge kirken op, men de bliver ikke opbygget i kirken, hvilket skaber utilfredshed hos dem. Det har flere gange medført at de stopper i kirken og finder noget andet, eller bare stopper. De andre som kom for underholdningens skyld, vil snart begynde at kræve at det bliver endnu mere underholdende, og endnu mere vildt. Så nu er ledelsen nødt til at efterkomme deres behov, for ellers smutter de jo. Og det var jo for deres skyld at man startede underholdningsbølgen. Så nu må de gå endnu længere for at tilfredsstille dem.

Jeg kunne godt tænke mig at stille et spørgsmål. Er det vigtigst at fastholde dem der elsker Guds ord i kirken ved at give dem Guds ord? Eller er det vigtigere at fastholde dem der er ligeglade med Guds ord, ved at give dem underholdning? Hvem er det egentlig vi skal sørge for i kirken. Jesus sagde til Peter: Vogt mine får. Men hvem er Hans får? Er det dem der vil have underholdning, eller dem der elsker Hans ord?

Share on Facebook

Leave a Reply