Som en sidebemærkning til den debat der er på de to forrige indlæg (se her og her) tænkte jeg at det måske skyldes at vi ikke fatter hvad Jesu kors egentlig handler om. Vi har gjort korset til et ydre tegn, som ikke giver os et livsforvandlende budskab. Det er også hvad vi ser i meget af den moderne kristne rockmusik. Mange bands giver sig ud for at være kristne, men når man ser på deres version af kristendom, så kan det nogen gange være svært at se forskel på deres udgave, og den som man oplever hos de sekulære musikanter. I videoen her, bliver der fokuseret på hvordan sekulære bands fremstiller og bruger deres “tro på gud”. Jeg synes der er lidt for mange ligheder med kristne bands her. Og det i sig selv burde få folk til at tænke over om deres musik virkelig herliggør Jesus. Eller om Jesus blot bliver et prædikat som man smækker på sin musik, fordi man synes det lyder rart at kalde det for kristen musik.

Jeg mener ikke at dette besvarer alle de spørgsmål som der er kommet op i debatten. Men skal ses som et input i debatten.

Share on Facebook

5 Responses to “Har vi forstået korsets budskab?”

 1. Ib Jensen Says:

  Jeg vil give ham gutten, der snakker i det her indslag, ret i mange ting, korset er blevet misbrugt af mange bands, i forsøg på enten at tjene penge i det “kristne USA” eller prøve på at provokere det “kristne USA” (læs venligst: konservative kristne fra bibelbæltet, der igen og igen har fordømt før de har elsket og undersøgt og af en eller anden grund kun kan acceptere kristne kunstnere) For ja, i USA er der seriøst penge i at kalde sig en kristen kunstner. Hvilket selvfølgelig gør, at det bliver misbrugt dybt.

  I Europa har vi ikke samme problem, da vi ikke er “kristne” på samme måde, og det at kalde sig et kristent band ikke på samme måde er et brand og en “godkendelse” for masserne. Desuden, så synes jeg at fortælleren har lidt for meget fokus på, når korsets tegn bliver misbrugt. Der bliver overhovedet ikke fortalt, når det faktisk er noget, der betyder rigtig meget for kunstnerne og bruger det i hyldest til Gud.

  Hvorfor skulle de “kristne” metalbands så ikke også misbruge korset? Det kunne vi sagtens, men grundende til at vi ikke ville misbruge det er 2: Der er ingen penge i at kalde sig kristen metalband, snarere tværtimod, da mange ikke vil høre det så. I metalverdenen (og resten af verdenen) er ægthed anset for værende nærmest uendeligt vigtigt, og hvis vi kalder os kristne, men ikke opfører os sådan, ligefrem misbruger det alle mest kendte kristne symbol, hvordan skal folk så tro på at vi er ægte kristne? Hvis vores tro betyder så meget for os, at vi vil gå mod strømmen i en subkultur imens vi stadig er i subkulturen og kalde os kristne, hvorfor skulle vi så gøre grin med det?

  Formentlig, så vil mange (typisk konservative kristne, beklager at det er så meget imod dem, som regel er konservative kristne seriøse disciple af Kristus, men de har det bare med at modsætte sig enhver ændring, selvom den kunne føre flere til Kristus.) føle sig stødt over hvordan korset er blevet brugt som symbol af forskellige bands, om det er metal, pop, rock, rap eller andet, men hvis bandet virkeligt ønsker at ophøje Gud med det, er det så et problem?

 2. René Vester Says:

  Jeg tror du har ret i noget om det om de kulturelle forskelle mellem USA og Europa. Det kan jeg godt følge dig i. Det som jeg tænker mest over når jeg ser den overfladiske måde som korset bliver brugt på i ovenstående video, er at det samme ser jeg meget ofte er tilfældet for meget af den kristne musik i Danmark. Hvad enten det lige er dødsmetal, eller mere poppet musik. Korset bliver bare noget ydre som man iklæder sig, men som ikke har nogen forvandlende betydning for vore liv når det kommer til stykket. Og det er nok mest der jeg ser et problem.

 3. Ib Jensen Says:

  Jamen er det kors, vi bærer om halsen, ikke blot et symbol på Jesu død på korset? Jeg vil nægte at tilbede et symbol for noget andet, omend det er et meget kraftigt symbol. Jeg vil tilbede Jesus, jeg vil være forundret og ydmyget af hans død på korset, jeg vil altid være i dyb respekt for det korset symboliserer, men jeg vil aldrig falde ned til at “holde korset helligt for korsets skyld”. (måske skyder jeg ved siden af dit indlægs mening, men det her er sådan jeg forstår det)

  Symboler kan blive holdt helligt. Det synes jeg er noget fis, når det er hvad symbolerne repræsenterer, der er helligt.

  Ja, kan godt ske at korset er blevet brugt mere end en smule lemfældigt af diverse grupper, både musik og andet. Men, bare fordi nogen gør noget forkert, skal vi så lade være med at gøre det? Jeg forstår ikke helt, hvor du vil hen med det her debatindlæg. Nogen har taget et symbol, du holder meget kær (holder måske helligt?) og brugt det på en måde, du ikke bryder dig om. Og? Hvis det bringer glæde og Guds Ånd til andre ved at de klart melder ud, skal vi så være sure? Hvis det er sekulære grupper (som 50 Cent i videoen) der bruger korset som en måde at tjene penge på, vil de så ikke blive afsløret til sidst? Vil deres gerninger ikke afsløre sig selv? Og vil det ikke afsløre noget om den kristendom og den kultur de lever i?

 4. Bo Says:

  “Korset bliver bare noget ydre som man iklæder sig, men som ikke har nogen forvandlende betydning for vore liv når det kommer til stykket.”

  Jamen lad os se om du har ret i den påstand.
  Et af de kristne metalbands i Danmark hedder Amplified, og deres band T-shirt har et stort kors på ryggen.
  Spiller korset så nogen betydning i deres musik?
  Ja, korset har den helt centrale rolle i deres musik.
  For at bevise den påstand er et citat fra hver af de tre sange, der var på deres første udgivelse:

  Fra “Determined to Desire”:

  My life,
  Reformed
  Intensified
  New being in Christ
  As remoulded clay
  Embodiment, of
  this new divine standard

  As a pillar I
  stand in this distorted world
  My vessel is overflowing
  Finally people will
  realize
  Their need of a savior

  Fra “Intimacy”:

  “I live; yet not I, but Christ liveth in me: and the life which I
  now live in the flesh I live by the faith of the Son of God, who loved me, and
  gave himself for me.” – Therefore it’s no longer I who lives, but Christ who
  lives in me

  Dwell in me,
  Christ
  I give myself to you
  A new, a better life
  I will rise with
  you

  Fra “His Liberating Grace”:

  I sit in my own mental cage
  It feeds on my guilt
  My desperate efforts to
  maintain
  A spotless righteousness
  But God’s Deliverance and grace
  A gift
  unearned, We don’t Deserve

  No! Lifeless rituals
  No! Self-achievement
  Surrender self
  to fully receive
  By burning faith and principles
  Mirage reflecting true
  identity
  Transforming Soul-design into Purity
  Transforming Soul-design into
  Purity

  Jeg vil mene, at kun en tåbe kan nægte at disse sange omhandler det helt centrale i korset og kristendommen, ændringen af vores liv gennem kraften fra Guds gave (Jesu liv og død på korset), en gave vi ikke har fortjent.

  Kan du indrømme, at i det mindste et band har retten til at bære korset?

 5. Jan Petersen Says:

  Hej Rene, jeg synes det lyder fornuftigt i den video, men, jeg må sandelig indrømme at de billeder som er vist i videoen GODT kunne have været censureret lidt bedre!

  de billeder som bliver vist i den første del af de forskellige eksempler af misbrug af korset er der en god del billeder/videoklip som ikke passer godt ind.

  Ud over det, så vil jeg gerne sige at jeg møder en kultur som ligger sig utroligt meget op af den Amerikanske kulter efterhånden, det er noget jeg har erfaret både i Danmark og Norge, og har hørt enkelte prædikanter advare om det, både fra norden og fra Amerika! Så påstanden om at vi er forskellige er desværre ikke helt holdbar længere, jeg har notater fra en møderække jeg var til i 2008 i Norge hvor talerne sagde det, og kan skaffe lydklip om nødvendigt.

  Forskellen idag er sproget og tøjet, ellers ligner vi efterhånden Amerika alt for meget, både kultur mæssigt og trosmæssigt inden for kirken!

  Jan – Aalborg

Leave a Reply