Emergent church er ikke noget nyt. Den startede allerede i Edens have. Vi ser, at det slangen spurgte Eva om, var: Har Gud virkelig sagt, at I ikke må spise af kundskabens træ om godt og ondt? Slangen/djævelen satte spørgsmålstegn ved det, Gud havde sagt. Noget han oven i købet havde sagt tydeligt og klart. Alligevel begyndte Eva at tvivle på, om det nu også skulle forstås sådan, og om Gud egentlig mente noget helt andet.

Det samme ser vi hos dem, der bekender sig til emergent church bevægelsen. De spørger: Har Gud virkelig sagt, at der findes et Helvede, og skal det forstås så klart og tydeligt, som det bliver beskrevet? Har Gud virkelig sagt, at vi skal omvende os fra vores synder for at blive frelst? Har Gud virkelig sagt, at Han er vred over vores synder, eller mener han det på en anden måde?

Spørgsmål som Brian Mclaren, Rob Bell, Doug Pagitt og Tony Jones stiller i stolthed. Spørgsmål som man i mange kristne kredse faktisk hylder dem for at turde stille. Spørgsmål der oprindeligt blev udtalt af djævelen, bliver de hyldet for. Der er ikke noget nyt under solen. Der har altid været folk, der har sat spørgsmålstegn ved Guds ord, og sagt at de kom med en ny form for kristendom, der var bedre end den gamle. Og dermed undergraver de deres egen frelse, for de gør dermed sig selv til Gud, når de siger, at de ved bedre end Ham. Og gør vi os selv til Gud, er det blot en anden måde at spise af kundskabens træ om godt og ondt på. Men kunskabens træ dræber, det giver ikke liv.

Jeg vil advare jer. Jer, der med stolthed kalder jer nye kristne, og som mener I har en større åbenbaring end den gamle, jer der mener I er med på det nye Gud gør, I der praler af jeres løgnelære. Gud vil rense jer væk. I er en stank i Herrens næse. I siger, I vil Ham, men I vil jer selv og søger ind i jeres egne tanker. I søger ikke sandheden, men ønsker at finde jeres egen. Gud vil fjerne jer og skille jer ud fra Hans kirke.

Til kirken vil jeg sige, at der kommer en splittelse. Herren vil rense sit folk. Han vil ikke have, at surdej skal gennemsyre Hans kirke. Han vil, at Hans kirke skal være pletfri og ren. Han elsker jer, og vil rense jer. Han ved, du tørster efter Ham, og han vil øge din tørst, så du virkelig vil søge Ham igen. Herren ønsker ikke, at du skal være besmittet af løgnelære, men at du skal leve af Hans ord og Hans alene. Du skal begynde at spise ordentlig mad, og ikke leve mere af beskidt vand og dårlig suppe. Herren vil give dig et nyt hjerte, et hjerte der søger Ham og ønsker at gøre Hans vilje.

Herrens navn være lovet.

Share on Facebook

Leave a Reply