Dette er en spændende historie, hvor en underviser på en højere uddannelse fortæller hvordan han blev en kristen. Han blev udfordret af en lille bille. Billen er kendt som bombarderbillen, og er ret avanceret i sin opbygning. Manden her fandt ud af at den var så avanceret opbygget, at den umulig kunne være blevet til pga evolution. Designet var simpelthen for perfekt. Der måtte stå en intelligent designer bag. Denne viden skabte en længere krise for ham, fordi han godt kunne se at det verdenssyn han byggede sit liv på, var begyndt at vakle ret kraftigt. Så han måtte enten vælge at ignorere den lille bille (og dermed Gud) eller tage det alvorligt. Han valgte det sidste. Se hans vidnesbyrd her, i denne korte video på 4½ minut.

Share on Facebook

3 Responses to “Gud brugte en bille”

 1. Kristoffer Haldrup Says:

  Hmm…jeg kunne have svoret på, at jeg allerede havde forklaret at den her bille er et temmeligt dårligt eksempel på “irreducible complexity” i anden tråd. Men, here we go again: Der er intet magisk over den smarte anordning som billen bruger, der gør at den nødvendigvis skulle være dukket op fiks&færdig for at give billens forfædre en fordel i kampen for overlevelse! Hovedkomponenterne i den indgående kemi er naturligt forekommende i insekter og giver i sig selv en overlevelsesfordel…

  Hvordan&hvorledes dette foregår og, ikke mindst, hvordan historien om denne stakkels bille er blevet misbrugt kan læses her:

  http://www.ncseweb.org/resources/articles/3955_issue_03_volume_2_number_1__2_21_2003.asp#The%20Bombadier%20Beetle%20Myth%20Exploded

 2. René Vester Says:

  Jeg er nu stadigvæk ikke overbevist. Det skyldes primært at bombardierbillen ikke er noget særtilfælde for “lykkelige sammentræf i tilfældighedernes verden”. Der er simpelthen for mange af dem til at de alle kan være tilfældige. Jeg synes også at manden i videoens forklaring er langt mere troværdig og forståelig. Den bygger heller ikke på forudindbyggede antagelser som reelt set er gætterier.

 3. Kristoffer Haldrup Says:

  Tjaeh, nu er billen jo bestemt ikke blot et resultat af et lykkeligt sammentræf – det har kostet utallige biller livet igennem utallige generationer at være dårligere tilpasset end deres kammerater, der var lidt heldigere i genernes store lotteri!

  At du synes manden er “forståelig og troværdig” siger i øvrigt intet om hvorvidt han har ret…han er i øvrigt tandlæge med kun et bifag i biologi (fra 1960´erne!), så hans ekspertviden på dette område må siges at være begrænset.

Leave a Reply