21
Jan

Der er muligvis nogen der på det sidste har undret sig over, hvorfor deres kommentarer ikke er blevet offentliggjort her på bloggen. Det vil jeg forsøge at give svar på her. Generelt er der ytringsfrihed på denne blog. Jeg ønsker ikke kun at have at folk gentager hvad jeg skrev, eller siger at de er enige. Jeg synes det er rart at den slags kommentarer kommer, men jeg vil gerne have plads til dem der mener det modsatte af mig. Min tro kan tåle at blive kritiseret, og det kan da bestemt også forekomme at jeg finder ud af at jeg har misforstået noget, og lavet fejl, og derfor har været nødt til at ændre i noget jeg har skrevet og erkendt mine fejl.

Men fordi jeg er tilhænger af ytringsfrihed, har jeg også ladet folk som er meget uenige, få lov at give deres besyv med her på bloggen. Men det betyder dog ikke at jeg vil lade folk gentage sig selv om igen og om igen, på en måde som ikke fører debatten videre. Ofte er det folk der forsøger at bygge en stråmand op, hvilket jeg anser som en ynkelig debatform. Når det sker advarer jeg som regel folk om at nu har jeg hørt hvad de mener, og at de ikke behøver blive ved med at gentage det. Sagen er jo, at den måde at debattere på kun vil medføre kværuleren, og ikke vil være gavnlig. Så hvis man virkelig bare vil kværulere, så må man finde et andet sted!
De andre grunde til at jeg ikke godkender en kommentar er når sproget er grimt, og samtidig ikke har noget indhold. Jeg har dog nogen gange slettet et bandeord i en kommentar, hvis jeg syntes kommentaren var relevant. Men så også gjort afsenderen opmærksom herpå. Her er nogen eksempler på hvad jeg ikke accepterer:

“alle der siger noget ondt om Rob Bell. er direkte skudt i hovet”

Tjah hvis så folk kunne finde ud af at stave og begrunde hvorfor man var skudt i hovedet, så kunne jeg egentlig godt acceptere denne kommentar. Okay glem det med stavningen, det er irrelevant.

“Hvis et træ voksede fra hans (VenomfangX) rådne kadaver, ville jeg brænde det.”

Det er lidt for makabert at skrive om andre på den måde, så det kan jeg heller ikke godkende, og slet ikke når nogen skriver fuldstændig tåbeligt om nogen af Guds folk at:

“Han stjæler penge fra små børn”

Den slags udtalelser vil jeg godt have dokumenteret før jeg kan acceptere dem. Bare fordi folk er hadefulde kan man godt skrive på en acceptabel måde. Det synes jeg ikke det her er.

Generelt bryder jeg mig ikke om at cencurere folks kommentarer, men for at beholde en debattone som jeg kan stå inde for (og det kan godt være at nogen her mener at jeg giver folk for meget snor, mens andre mener at jeg giver for lidt snor), så er jeg nødt til at sætte nogen grænser. Og det er forresten ikke til debat.

Share on Facebook

Comments Closed

Comments are closed.