Hvor mange kirkeledere er som Mikas præst der sagde ja til at blive præst for en stamme istedet for en familie? Fristelsen til at få en stor kirke, istedet for at holde fast i en klar og sund forkyndelse af Guds ord, er på grund af vort kød nærliggende. Mikas præst blev lokket til at vælge størrelsen fremfor trofastheden da danitternes slægt fristede ham med følgende tilbud:
“Vil du hellere være præst for én mands hus end for en stamme og slægt i Israel?” Dommerbogen 18.19

Kirkeledelse handler ikke om at få en stor kirke, men om at være trofast i forkyndelsen af Herrens ord, og tage sig af Hans får. Hvis en kirke bliver stor og man har holdt fast i dette, fremfor at få vækst ved menneskelige metoder, så er det Gud der har givet væksten og Gud der får æren for det. Er det derimod menneskers metoder der er skyld i det, så er det til menneskers ære, og det er ikke bibelsk. Hvem tjener vi, Gud eller mennesker?

 

Hvis du ikke kender til historien om Mikas præst, kan du høre den på dette link, som har en ret voldsom afslutning: https://sand.omvendelse.dk/300000-kr-om-aret-og-fri-bil-podcast-1830.htm?trashed=1&ids=12588

Share on Facebook

Leave a Reply