I forlængelse af debatten om Svend Løbner Madsens kommende bog “Kristus i verdensreligionerne”
(se her) har jeg valgt at citere Francis Schaeffer.

“Lad os ikke glemme, hvorfor de kristne blev dræbt. De blev ikke blevet dræbt, fordi de tilbad Jesus …. Ingen bekymrede sig om hvem der tilbad hvem, så længe tilbederen ikke forstyrrede den enhed i den stat, som var centreret i den formelle tilbedelse af Cæsar. Grunden til, at kristne blev dræbt var fordi de var oprørere ….

“Hvis de havde tilbedt Jesus og Cæsar, ville de kunne gå uskadte, men de afviste alle former for synkretisme. De tilbad den Gud, som havde vist sig i Det Gamle Testamente og igennem Kristus …. Og de tilbad Ham som den eneste Gud . De tillod ingen blanding: Alle andre guder blev betragtet som falske guder ….

“Ingen totalitær autoritet eller autoritær stat kan tolerere dem som har en absolut sandhed, som kan bruges til at dømme staten…. Fordi de kristne havde en absolut sandhed. En standard som ikke kun handlede om at dømme individuelt, men også hele samfund, blev de regnet for fjender af det totalitære Rom og smidt for løverne.

Francis Schaeffer, How Should We then Live?, 1976, siderne 24, 26, 29.

Bogen kan forresten stadig anbefales selvom den er skrevet for over tredive år siden. Den har en profetisk advarsel og budskab til kirkean af i dag!

Share on Facebook

Leave a Reply