Og han står desværre ikke for noget godt. I dette interview af Kendall Adams, kan man høre forfatteren William Paul Young komme med de mest utrolige påstande. Han viser her at han ikke forstår hvad bibelen handler om. Han tror ikke på at Gud vil straffe mennesker med evig straf i Helvede. Hans måde at sige det på er lidt smart. Således at nogen af hans blinde tilhængere, vil påstå at det da ikke er det han siger. Men Kendall Adams er god til at få ham til at melde klart ud, og ens konklusion må være at det er dette han mener.

I interviewet vil man høre Young vise at han ikke har et tilfredsstillende begreb om treenigheden. Hvilket er meget mystisk, eftersom mange siger at de forstår treenigheden efter at have læst bogen.

Man vil også høre at Young ikke tror at Jesus blev knust og straffet af sin Gud på korset. Han vil vise at hans forståelse af korset er særdeles minimalistisk. Noget der nærmer sig en symbolsk død istedet. Hvad der nok også forklarer at mange emergente elsker “The Shack”. Der er jo flere af dem der har gjort Jesu død til en symbolsk gerning. Young viser i dette, at han ikke accepterer at Jesu død var et soneoffer for vore overtrædelser og sætter sig dermed udover skriften (Rom 4.25). Dette er så alvorligt at Hytten kan defineres som vranglære alene på dette grundlag. At Jesus døde på korset som et soneoffer for vore overtrædelser, er en doktrin som vi ikke skal sætte tvivl om!

Interviewet er optaget mens Young stod i en lufthavn. Hvor han var på vej til den næste kirke der ville høre ham tale. At kirker kan finde på at invitere denne fuldstændig uvidende mand, til at tale vranglære i deres kirker, viser bare hvor langt ude vi er i dag. Vi er et folk der er kendetegnet ved vores uvidenhed om Guds ord, og derfor farer vi vild.

Her er et lille klip fra interviewet:

Og her er et link til hele interviewet. Hør den direkte eller højreklik og tryk på “Gem som” for at gemme som mp3-fil. Interview med William Paul Young forfatteren af Hytten (The Shack)

Læs anmeldelsen af bogen på dette link.

Share on Facebook

5 Responses to “Forfatteren af “Hytten” (The Shack) fortæller hvad han står for”

 1. Anja Randers Says:

  Hej igen René,
  Tak for interviewet, jeg må sige at han lyder meget liberal til sidst i samtalen. Jeg sender nu en mail ud til mine venner som jeg tidligere har anbefalet bogen til, om at den måske ikke er så solid alligevel, med link til dine indlæg om bogen.

 2. René Vester Says:

  Hej Anja
  Det glæder mig at du godt kunne høre det, og fik noget ud af det. Jeg håber dette kan være med til at gøre dig bedre til at bedømme bøger fremover. Det er jo ikke alle bøger der er lige gode. Men der findes heldigvis rigtig gode bøger der er værd at læse, og de vil jo være gode at anbefale vore venner.
  Hvis du ikke har læst “Pilgrimsvandrinen” af John Bunyan er den værd at anbefale. En rigtig god allegorisk kristen fortælling. Jeg bliver helt slået ud af hvor bibelsk funderet den er.

 3. Anja, Randers Says:

  Hej Rene, den læste jeg da jeg var teenager, så jeg husker kun lidt af den. Men min mand vil gerne læse den, så måske man skulle finde den frem igen 🙂

 4. J. Joensen Says:

  Besynderlige domme over en medborger. Hvorfor lade religionen stå imellom mennesker og kærligheden?

 5. René Vester Says:

  Fordi hvis der kun er frelse at finde hos Jesus, så er det også vigtigt at finde ud af hvem Jesus er. Og hvis nogen prædiker en anden Jesus, så er det ikke en Jesus der frelser. Og det er ikke tilfældet for den Jesus som William Paul Young her promoverer.
  Du kan høre om den sande Jesus her, men vurder selv: http://sand.omvendelse.dk/guds-k%C3%A6rlighedsbrev-nu-med-download-307.htm

Leave a Reply