Forfølgelserne i Indien fortsætter. Det er en af de værste forfølgelser der har været længe. Kristne er på et forkert grundlag blevet beskyldt for at have dræbt en hinduleder. Hvilket der ikke er belæg for, det skulle angiveligt være nogle maoister der har gjort dette. Men man har brugt drabet til at sætte gang i forfølgelserne. Kristnes huse og ejendomme bliver brændt af, kvinder bliver voldtaget , folk bliver dræbt. Dette er forfølgelse af en bestemt gruppe af mennesker, og svarer til et stærkt racistisk angreb.

Hvor er Medierne?
Men hvorhenne kan man finde noget om dette i de danske medier? Det eneste sted jeg har fundet noget er i Kristeligt Dagblad, og jeg er taknemmelig for at der faktisk findes en avis som vil gøre opmærksom på dette (derudover har metroexpress og den nu lukkede nyhedsavisen også bragt disse nyheder). Men Politiken har ikke skrevet noget. Berlingske har ikke skrevet noget. Jyllandsposten har ikke skrevet noget, og heller ikke de andre store aviser, og der har heller ikke været noget i fjernsynet om det.
Er det mon fordi de ikke er blevet opmærksom på det? Nej kan jeg med klarhed sige, for dette er blevet annonceret på Ritzau. Aviserne som betaler til Ritzau kunne bringe denne nyhed ganske gratis, men det har man ikke fundet nødvendigt, selvom det er de alvorligste forfølgelser mod kristne i nyere tid i Indien.

Falun Gong
Hvis det istedet havde været en lille ubetydelig sekt ved navn Falun Gong det var sket imod, så havde aviserne hoppet til med det samme. Og det er ikke en påstand jeg bare slynger ud, jeg har undersøgt hvor meget der er blevet skrevet om Falun Gong, i forhold til forfølgelse mod kristne. Forstå mig ret, jeg er selvfølgelig ikke tilhænger af forfølgelse af Falun Gong, og heller ikke af at medierne gør os opmærksom på den forfølgelse de oplever. Men det er bemærkelsesværdigt at medierne i Danmark ikke vil skrive om forfølgelse af kristne, men gerne om forfølgelse af små ubetydelige sekter.

Er du en kristen så hør hvad det er vore brødre og søstre bliver udsat for i den indiske delstat Orissa i øjeblikket af K.P. Yohannan som er grundlægger af Gospel for Asia denne mand:

Share on Facebook

12 Responses to “Forfølgelsen fortsætter i Indien, men hvor er de danske medier?”

 1. Linealis Says:

  Der er brug for et seriøst og kritisk kristent medie i Danmark.

 2. Jesper Says:

  Ja det udelukker i hvert fald de eksisterende 🙂 Men mere alvorligt, så ville det være fantastisk med en kristen pendant til Ræson… http://www.raeson.dk

 3. René Vester Says:

  Hej begge to
  Ja jeg tror der er mange der har akkurat de samme tanker. Der er virkelig et behov for et nyt bibelsk funderet medie i Danmark, som også har en balance så den rammer bredt kirkemæssigt. Udfordringen har (så vidt jeg kan huske) engang haft den funktion. Men i dag er den under inflydelse af trosbevægelsen, kirkevækstbevægelsen, emergent church og værst af alt også New Age lære. Det sidste vil jeg komme ind på en anden gang, her på bloggen.
  Det kan virkelig ikke være meningen at det skal være sådan. Der må være en måde hvorpå man kan oprette et nyt medie som er dybt forankret i den kristne tro, som tør sige fra overfor det som ikke er bibelsk, men som samtidig kan gøre det på en god balanceret måde. Jeg er sikker på vi ikke er de eneste tre der savner et sådant medie.
  Lige nu er det mest nogle ustrukturerede tiltag som ligger på nettet, hvilket kan være svært for den enkelte kristne bruger at sortere i.

 4. Jesper Says:

  Tror problemet er at hvis man skal oprette et sådant medie, vil man automatisk være i fare for at blive tagryggen 2, og det er nok det sidste der er brug for.

 5. René Vester Says:

  Det kan være en fare, og er også noget jeg er opmærksom på at undgå selv. Personligt benytter jeg mig ikke af nogetsomhelst at det materiale som de har liggende, Det skulle da kun være for at vise hvor langt ude de er kommet.
  En af årsagerne (tror jeg) til at tagryggen er kommet helt ud i vranglære, er at de ikke længere har ståsted i det kirkelige. De har valgt at stå udenfor alt der har med kirke at gøre. Der tror jeg at der er sket nogle fejlslutninger i deres måde at arbejde på.
  Hvis man skulle lave et nyt medie burde det (igen tror jeg) ske på økumeniske vilkår. Således at forstå, at dem der involverer sig er enige om nogle grundliggende primære doktriner, men giver mulighed for at være uenige om de mere sekundære områder, som hvordan de forskellige kirkesamfund udfører kirkegerningen. Dertil burde dem der involverer sig, have et fornuftigt netværk, som også kan stå inde for dem der skriver til mediet.
  Jeg ved godt det var noget firkantet formuleret, men jeg tror på at der er et behov,og jeg tror også på at det kan lade sig gøre. Jeg er da også sikker på, at lige meget hvordan man sammensætter det, vil der være nogen der vil blive irriteret og sige at det er der ikke brug for. Det kan ikke undgås. Men det skulle være muligt at producere et medie som lever op til nogle minimumskrav indenfor det kristelige, og som samtidig bliver udført på en sund fornuftig balanceret måde.

 6. Jesper Says:

  Jeg er ganske enig i at forudsætningen for et arbejde med sand og falsk lære er et tilhørsforhold i en menighed og dermed en accept af at den perfekte menighed ikke eksisterer, den ydmyghed er en god start.

  Når det er sagt så er den økumeniske løsning også enormt svær, for selv om vi to kan blive enige om meget her på sited, så ved jeg også præcis hvor vore veje skilles, og det er ikke ligegyldige ting det skilles over, jeg medgiver at det ingenlunde er forskelle sammenlignelige med det ævl McLaren lukkede ud til Willow Creek Associations Shift 2008 konference, men de er der og kan besværliggøre samarbejdet mere end godt er, således har mit kære IM aldrig været en del af Udfordringen og bliver det næppe.

  En vej er dog om man samlede gode kræfter, og dem der skrev, skrev med tydelig afsender, det kunne give læseren mulighed for at forholde sig til eksempelvis en IMers indlæg med den baggrundsviden at her er tale om en skabspietist der mener dåben er lige så nødvendig som troen og at Kristus faktisk er til stede i nadveren.

  Uanset så kender jeg mange som vil støtte et projekt af den karakter, så lad tanken få lov at arbejde og vokse, hvem ved…

 7. Linealis Says:

  De specifikke teologiske diskussioner vil nok altid foregå i blade som Budskabet eller Shofar, Bibelsk Tro og lignenede. Men I Norge kan DagenMagazinet da udgive et dagblad som skriver om både samfund og kristentro og som kan samle både lutheranere og baptister.

 8. Jesper Lindgren Hejlesen Says:

  Det er ret, men spørgsmålet er om ikke historien gør at man i Danmark ikke kan… Men det er da et forsøg værd.

 9. René Vester Says:

  De emner som du kommer ind på Jesper er faktisk noget man burde overveje i fald man valgte at starte sådan et medie. Hvad kan man være enige om, og hvad skal der være plads til at være uenig om. Når du Linealis viser at det åbenbart kan lade sig gøre i Norge, så burde det også være muligt i Danmark. Men hvis det skulle gøres tror jeg det vigtigste er at finde ud af hvorfor man skulle starte (Jeg har selv nogle ideer), hvad mediets klare formål er, og hvordan man ønsker at at fokusere på dette. Det skulle selvfølgelig være udformet som en ramme hvor der indenfor er gode frihedsrammer.
  Men hvis man bare startede mediet op fordi man er irriteret over Udfordringen, eller synes der er brug for noge tnyt, tror jeg det vil blive en (undskyld mig) dødsejler. Der skal være et klart formål med det.

 10. Jesper Says:

  Det er jeg ganske enig i, at starte noget alene som en protest mod noget andet får sjældent nogen lang gang på jord, min bekymring er alene at jeg helst ikke vil ende med et nyt Udfodringen, der ikke længere har nogen holdning, eller et nyt Kristelig Dagblad der i dag bare er en ordinær avis eller et nyt tagryggen.

 11. Linealis Says:

  Det lader til at svenskerne tager det lidt mere alvorligt.

 12. Linealis Says:

  Altså, nu er der jo væsentligt flere kristne i Norge, så det økonomiske grundlag er også derefter.
  Men et sådant medie skulle ikke være en protest, men på den anden side ville det heller ikke være nødvendigt hvis Kristeligt Dagblad, Udfordringen var lidt mere skarpe.

Leave a Reply