www.tilbagetilbibelen.dk havde i sidste weekend arrangeret en møderække med Justin Peters fra www.justinpeters.org. Jeg fik mulighed for at være sammen med Justin imellem nogle af møderne og slappede af om søndagen sammen med ham, og nogle af mine andre gode venner (ja jeg har venner). At møde den mand gjorde et meget stort indtryk på mig. Inden jeg går videre med hvad det er for indtryk, vil jeg godt gøre opmærksom på at disse indtryk i sig selv ikke godkender den undervisning Justin gav os. Det er kun Guds ord vi kan bruge til at gøre det. Men det er du til gengæld meget velkommen til at vurdere senere, når hans undervisning bliver lagt på nettet. Jeg har ikke selv noget at påpege, for jeg syntes det var et godt gennemarbejdet bibelsk funderet budskab Justin havde til os.

Ydmyghed
Justin er spastisk lammet. Det betyder at han kun kan komme omkring ved hjælp af sine krykker, og det er svært nok for ham i forvejen. Justin havde sagt ja til at komme til Danmark, og det eneste vi skulle betale var hans flybillet. Den fik vi superbilligt via Ryanair. Han fløj altså ikke på første klasse, men som handicappet på en discountrute. Han ønskede ikke at modtage nogen betaling for at være her. Han ønskede blot at give os Guds ord. Vi sørgede for at han ikke skulle mangle noget, og nogen gange var det faktisk svært at få lov til at betale for ham, når der var noget der skulle betales for. Men vi insisterede på at den del var på vores regning. Men det kunne virkelig være svært at få igennem.

Når vi var sammen med Justin var det svært for os at holde spørgsmål tilbage, for nu var vi endelig sammen med en der havde en stor viden om Guds ord, havde en sund tro, og som samtidig turde sige tingene ligeud. Det måtte vi simpelthen benytte os af. Heldigvis var Justin god til at sige til hvis han havde brug for at hvile sig, selvom han kunne vente lang tid med at sige det. Han ønskede virkelig at stille sig til rådighed for os.

Offer
De dage vi brugte sammen med Justin viste en mand, som på trods af et handicap, på trods af at vi ikke kunne stille femstjernede hoteller til rådighed, og selvom vi ikke kunne betale ham store salærer, var villig til at ofre sig selv og give os et klart Guds ord. Her var der en mand som hellere ville tage de omkostninger på sig han havde som handicappet, og rejse rundt i verden under svære vilkår, fordi han havde en brand efter at dele Guds ord med andre kristne, og advare imod fremmed lære som har sneget sig ind i rigtig mange kirker. Istedet for at tænke;”Gud jeg har det hårdt og er handicappet, så jeg må hellere bare slappe af og leve af min invalidepension”, så havde Justin valgt at dø fra sig selv og prædike Guds ord.

Der var noget af det som Justin talte om som fik mig til at se meget mere alvorligt på noget af det der sker i vore kirker. Det var i særlig grad trosbevægelsen. Hvor jeg før har set at der var nogle alvorlige problemer, ser jeg efter Justins undervisning at det er meget mere alvoligt end jeg havde forestillet mig. På en måde var det ikke nyt for mig, men Justin kunne meget enkelt præcisere hvad der var galt, og hvorfor det var galt. Det fik mig til at revurdere hvordan jeg griber visse ting an her på bloggen, og kan se det vil medføre nogen forandringer på nogle områder. Jeg tror det vil blive til det bedre, men det vil ikke betyde at jeg bliver mindre skarp. Det vil desværre nok betyde at nogen af de venner jeg har rundt omkring vil blive vrede på mig, fordi jeg vil komme til at tale imod deres ledere og deres lære. Men nu er jeg ikke kaldet til at gå ind i en popularitetstjeneste.
Samtidig vil jeg også gerne tage ved lære at den ydmyge ånd som Justin også besad. Jeg satser ikke på at blive en kopi af Justin, men jeg vil godt lade mig påvirke af den venlige og ydmyge måde han var på, samtidig med at han besad evnen til at være kvivskarp.
www.tilbagetilbibelen.dk satser på at Justin kommer tilbage til Danmark en anden gang. Justin sagde selv tydeligt at han med glæde ville komme igen, også selvom vi ikke kunne give ham den VIP betjening som nogen af dem han havde omtalt normalt får.

Share on Facebook

Leave a Reply