Men de dårlige nyheder er: Brian McLaren taler mere tydeligt. Denne mand har sagt at Korset og Helvede er dårlig reklame for kristendom. Tja det kan da godt være, men hvem har sagt at det er reklame? Jeg har ikke, men det står stadig i bibelen. McLaren tror ikke på evig fortabelse ifølge hans sidste bog, og dermed sætter han stor tvivl om Jesu autoritet. For det var faktisk Jesus der talte mest om Helvede, og brugte rigtig meget tid på at advare mod den kommende dom.

I dette indslag som åbenbart er et pressemøde, fortæller Brian McLaren hvad han tror vil ske for kristendommen i fremtiden. Han tror at hans version af kristendommen er den nye fremtid. En kristendom som vil tiltale verden og som vil være med til at stoppe global opvarmning, forurening, og fattigdom. Men ikke en kristendom som vil advare mod evig fortabelse i Helvede, fordi hvad betyder evigheden når vi kan have det godt her og nu. Derudover nedgør han også gamle troskæmper som har stået for konservativ doktrinær kristendom. Men det må han selv stå til ansvar for.

Hvad Brian McLaren glemmer er at der før har været folk som ham, der har prøvet at ændre kristendom med de samme metoder som han benytter sig af. Disse mennesker er bare glemte. Det er ikke nogen der bliver husket mere, for deres indflydelse i historien var minimal. Dem vi husker er Luther, Wesley, Spurgeon o.l. Så spørgsmålet er hvor mange der vil huske McLaren om 100 år?

Dette er ikke det mest spændende videoindslag jeg har vist her på bloggen. Men hvis du vil høre McLaren sige tingene mere tydeligt end han plejer så værsgo og se med. Men spørg også dig selvom hvordan nogen kan påstå at dette er kristendom? Jesus kom ikke for at redde verden som nogen påstår, men for at redde mennesker ud af denne verden. For denne verden går sin undergang i møde. Hvorfor skal vi så bruge tid på at redde verden og ikke mennesker? Prædik evangeliet som det er istedetfor at tilpasse det efter verdens ønsker.

Share on Facebook

One Response to “Først de gode nyheder: Brian McLaren taler mere tydeligt”

  1. Linealis Says:

    Men Brian McLaren udtaler da sig ikke om korset og fortabelsen på den video?

    Jeg kan egentlig godt forstå at mange i USA føler behov for et opgør mod folk som Pat Robertson, Jerry Falwell og det de står for. Det kedelige er så, at resultatet bliver endnu mere outreret.

Leave a Reply