Her er så fortsættelsen fra indlægget Jesus tager imod et sønderbrudt hjerte fra d 22/4. Der skrev jeg at Gud tager imod et sønderbrudt hjerte. Men hvad er det for et sønderbrudt hjerte Gud tager imod. Der er jo masser af folk der er ødelagte, knust og ærgerlige over deres omstændigheder og deres liv. Paulus skriver om dette i andet korinterbrev 7.10:

“For bedrøvelse efter Guds vilje virker omvendelse til frelse, som ikke fortrydes, men bedrøvelse i verdens forstand virker død.”

Hvis vi læser det der står i sammenhæng med det vers, ser vi at bedrøvelse efter Guds vilje, er en bedrøvelse over at vi har syndet. Vel at mærke en bedrøvelse der fremkommer fordi vi er blevet opmærksom på at vi har syndet, og forstår at synden er en fornærmelse mod Gud. En sådan bedrøvelse er efter Guds vilje og virker til omvendelse. Det var den samme bedrøvelse som tolderen oplevede, som jeg beskrev i indlægget Jesus tager imod et sønderbrudt hjerte.

Men bedrøvelse efter verden forstand virker død, skriver Paulus. Hvad er bedrøvelse i verdens forstand? Jeg har mødt rigtig mange mennesker som har været bedrøvede efter verdens forstand. De har været bitre over at mennesker har svigtet dem, de har været irriterede over at det er gået andre bedre end dem selv, de har vist misundelse over at de ikke har en stor bil eller lignende, de har beklaget sig over at deres rettigheder er blevet brudt, og sådan kunne jeg fortsætte. Jeg tror godt du forstår lidt af hvad jeg mener her. Bedrøvelse efter verdens forstand handler om at mig, og min ret, og at jeg har krav på MIN ret. Men bedrøvelse efter Guds vilje handler om at vi forstår at vi har bedrøvet og fornærmet vores skaber som elsker os med så inderlig en kærlighed at Han gav sin egen søn for at enhver som tror på Ham ikke skal fortabes, men have evigt liv.

Når man ved dette, så kan man undre sig over at mange forkynder et budskab hvor der ikke er plads til, at folk kommer til Gud med et sønderbrudt hjerte. Det vil man ikke tale om. Hvorfor er der så mange der ikke ønsker at vi taler om at dette? Jeg kan godt undre mig over det for det står jo stadig i bibelen, ikk?

Share on Facebook

One Response to “Et sønderbrudt hjerte efter Guds vilje”

  1. Georg S. Adamsen Says:

    Jo, men man vil ikke høre, hvad Skriften lærer: “Prædik ordet, stå frem i tide og utide, overbevis, irettesæt, forman, tålmodigt og med stadig undervisning! For der vil komme en tid, da folk ikke vil finde sig i den sunde lære, men skaffe sig lærere i massevis efter deres eget hoved, fordi det kildrer deres ører. De vil vende det døve øre til sandheden og slå sig på myter” (2 Tim 4,2-4).

    Der skal forkyndes lov til syndserkendelse, men der skal også – endnu stærkere – forkyndes evangelium for dem, der har en sønderbrudt ånd. For gør man ikke det, så får ingen nogen hjælp, men bliver bare ekstra vrede på loven. Der er mange, der har forladt kristendommen, fordi lovisk forkyndelse ikke kun afslørede deres synd, men smadrede dem.

    Det er slet ikke nogen let sag at forkynde loven og evangelium rigtigt. Jeg anbefaler igen Walthers The Proper Distinction between Law and Gospel.

Leave a Reply