Der er åbenbart meget fokus på vækkelse for tiden i de kristne medier. Men den måde vækkelse forstås på, afviger meget ofte fra den bibelske. Man taler om vækkelsen i Florida som er ledt af Todd Bentley. Man taler om vækkelse i forskellige kirker hvor folk ryster og råber. Man taler om at vi ønsker at få det som man havde under Toronto-vækkelsen igen. Nogle har faktisk udtalt i de kristne medier at de tog til Todd Bentleys møder i Florida, fordi de tænkte at det her var en ny udgydelse af Torontoånden, og den fik man meget velsignelse af sidste gang. Til det må jeg blot spørge hvad det er for kirker der har fået nogen velsignelse ud af Torontovækkelsen. For jeg har ikke set nogen kirker gå hen og blive sunde menigheder, med en god sund bibelsk forkyndelse pga et Torontobesøg. Jeg har kun observeret det modsatte. Men ret mig endelig hvis jeg tager fejl. Jeg vil godt høre om der er nogle kirker, som har fået sunde menigheder som taler om synd, dom og omvendelse, og Jesus Kristus som korsfæstet død og opstanden, efter et Torontobesøg.

De vækkelser som vi omtaler i dag, er ikke i overenstemmelse med god vækkelseshistorie. Vækkelseshistorie omtaler først og fremmest at folk begyndte at opleve deres egen synd så forfærdelig at de OMVENDTE sig til Jesus. De gav deres liv til Gud, fordi de kunne se at kun hos Ham var der redning for deres liv. God vækkelseshistorie fokuserer ikke på at folk ryster og råber, og jeg har aldrig hørt at nogen i vækkelseshistorien fik succes ved at råbe Bam Bam Bam, sådan som Todd Bentley gør.

Den vækkelse man hører om nu og flere andre steder kan ikke defineres som bibelsk vækkelse. Jeg ved godt at der nu vil være nogen der siger “Du er lukket overfor det nye Gud gør”. Det er de velkommne til at sige. Men som jeg ser det, så er dette en vækkelse som er baseret på hvordan mennesker ønsker det. Fordi det er med fede oplevelser, og sej musik. Det er ikke en vækkelse der er i overenstemmelse med skriftens fortællinger om vækkelse. Men hvis den ikke er i overenstemmelse med skriften, hvad er det så for en vækkelse? Og er det noget jeg burde holde mig fra istedet for at blive fascineret? Vækkelse er langt mere end nogle fede oplevelser. Bibelsk vækkelse er når Gud kalder mennesker til omvendelse. Intet mindre end det.

Et lille opråb: Jeg ved der er mange forkyndere der er imod det der sker i Florida lige nu. Men de siger ikke noget om det. Hvorfor gør I ikke det? Ved I ikke at I har et ansvar for at passe på jeres flok. Hvorfor er så mange ledere bange for at melde ud om netop dette? Der var engang hvor man godt turde sige sin mening om disse ting. Men det er der åbenbart ikke mulighed for mere. Det tror jeg ikke er en god udvikling. Der er brug for ledere der tør sige fra, og kan sige stop!

Share on Facebook

3 Responses to “Er vækkelse nogle fede oplevelser?”

 1. Michael Andersen Says:

  Hej Rene
  Du kunne måske prøve at give et billede af bibelsk vækkelse, et billede af hvordan jeg selv bliver mindre og Gud større. Jeg synes 1. Kor. 2, 1-5 på en vidunderlig måde fortæller om, hvordan vi IKKE skal satse på for store forkromede løsninger.
  Mvh. Michael

 2. Ivan Says:

  Hej Rene.
  Tak for en god blog.
  Der er heldigvis nogle forkyndere der advarer om denne “vækkelse”.
  Læs bl.a. Torben Søndergaards læserbrev der blev bragt i udfordringen i torsdags. Læs den her: http://livetmedgud.blogspot.com/

 3. Rasmus Gade Says:

  En god vej til bibelsk vækkelse? Når Guds børn går på gader og stræder og begynder at forkynde evangeliet til en fordømt og dødende verden.

  Start med loven og gå derefter til nåden. Forkynd hvorfor helvede er rimeligt og at der er intet vi syndere kan gøre til at fortjene frelse eller himlen.

Leave a Reply