Der er flere der mener at jeg er for voldsom, når jeg påstår at Frikirkenet har et problem fordi de bl.a. samarbejder med trosbevægelsen (se her) . Mange mener at det er det samme evangelium, hvor man bare har fået en “ny åbenbaring”, eller en anden fokus. Men det er et helt andet evangelium end det bibelske. Det vil jeg godt give et eksempel på her. I Afrika er mange kristne kirker ved at blive godt og grundigt infiltreret at trosbevægelsen. De lover rigdom, helse og velstand, men det er kun noget man får hvis man viser den rette tro. Den tro viser man ved at give penge til kirken, og i særdeleshed præsten. Måske er der ikke så meget at sige til, at hos dem der kommer i trosbevægelsen er det ofte præsten der ser ud til at være den rigeste. Ja jeg skrev “ser ud til” for ofte ved jeg at sandheden er, at selv præsten er fattig, fordi han bruger så mange penge på smart tøj, dyre biler, og fine hotelværelser, at der ikke er ret meget tilbage til mere almindelige ting (og her ønsker jeg ikke at afsløre mine kilder).

Mange vil måske sige om nedenstående video at det jo bare er sådan det forekommer i Afrika, og at det ikke er det vi ser i trosbevægelsen herhjemme. Til det kan jeg roligt sige, at jeg har hørt akkurat det samme i trosmenigheder, og flere forskellige af dem. Den eneste forskel på den video her, og det der sker i Danmark i trosbevægelsen er at i den her rejser folk sig op for at gå frem og vise hvor meget man giver, det har jeg dog endnu ikke set i trosbevægelsen i Danmark. Men prøv at kigge den her video igennem, og vurder om det er den slags “kristendom” du ønsker i din kirke. Og hvis din kirke er med i Frikirkenet, kunne du måske spørge din præst om han ikke synes det er et problem at man samarbejder med folk der prædiker et andet evangelium. Samt inviterer folk fra trosbevægelsen til at undervise ledere i Frikirkenet (se her).

The Prosperity Gospel from The Global Conversation on Vimeo.

Share on Facebook

6 Responses to “Er trosbevægelsen nu også så forfærdelig?”

 1. Carsten Stampe Says:

  Kære Rene,
  Du har så ikke set at folk lige som på denne video rejser sig for at gå frem og vise hvor meget man giver her i Danmark, men…

  …det har jeg 🙁

 2. Susan Møllerskov Says:

  Det har jeg også set…

 3. René Vester Says:

  Jeg har kun et ord at sige til det: skrækkeligt!

 4. Susan Møllerskov Says:

  Ja, men det er den måde, det skal gøres på. Når en viser, hvor meget han giver, så er det en opmuntring/udfordring til de andre at følge efter. De, der ikke følger efter, bliver afsløret som tilbageholdende, bare fordi de ikke rejser sig op og siger noget. Det er både menneskefrygt og stolthed, som bruges.

 5. René Vester Says:

  Ja det er ihvertfald en nem måde at finde ud af hvem der har det som man i trosbevægelsen kalder “stor tro” og hvem der ikke har. Trist!

 6. Carsten Stampe Says:

  Jeg priser Gud for at være sluppet ud af det 🙂

  Noget jeg til gengæld ikke har oplevet i DK, men som foregår i f.eks. Uganda, er at dem der er de største givere i kirken, sidder langt fremme på de bedste pladser i kirken, og jo mindre du giver i kirken, des længere tilbage sidder du…

  Folk er altså med andre ord rangeret efter hvor meget de giver, eller efter hvor meget de har, om man vil…

  Kærligst i Jesus,

  Carsten

Leave a Reply