En ung mand i USA, har været meget spørgende overfor meget af det det ungdomsarbejde der foregår i kirkerne. Ungdomsarbejde der i høj grad ligner det man ser rigtig mange steder i USA. Han begyndte at se en forbindelse mellem det frafald man så hos de unge, det syndige liv mange af kirkernes unge også levede i, og ungdomsarbejdet. Han begyndte at forstå at det ikke var pga folks uddannelse at man faldt fra, da der ellers gik mange rygter om at unge faldt fra fordi de kom på gymnasiet eller universitetet. Det viste sig istedet at det startede før. Det startede i ungdomsarbejdet. Det skyldte den enkle grund, at ungdomsarbejde som vi ser det mange steder slet ikke er bibelsk. Dette emne har han lavet denne helt fantastisk fine film om.

Dette er den dokumentarvideo som du bør se, hvis du er kristen og kun ser en dokumentarudsendelse om året. Den her video er så banebrydende, og stiller så mange spørgsmål som der er brug for at blive stillet igen. Se den og spørg din pastor og din ungdomsleder om de ikke også vil se den. Eller stil de samme spørgsmål til dem, som bliver stillet i videoen.

Official Divided the Movie (HD Version) from NCFIC on Vimeo.

Share on Facebook

3 Responses to “Er kirkens ungdomsarbejde bibelsk eller ødelæggende for de unge?”

 1. Johannes Says:

  Hej Rene

  Tak for den Film, det er lige præcist det som jeg har kæmpet med her i USA. At Ungdoms gruppen er helt isoleret fra kirken

  Det er en vidunderlig film som jeg vil bruge i vores tjeneste.

 2. Linealis Says:

  René, jeg har ikke taget mig tid til at set filmen. Hvordan mener de at ungdomsarbejdet er ubibelsk? Er det indholdet, eller det, at det er en selvstændig arbejdsgren? Kan det tænkes, at det ikke først og fremmest er ungdomsarbejdet, den er gal med, men at forældrene mener det kan erstatte deres egen oplæring?

 3. René Vester Says:

  Jeg ved godt man ikke har tid til at se alt som bliver anbefalet. Men jeg håber virkelig du vil tage dig tid på et tidspunkt at se den her. Du ved godt der findes de der biograffilm som er til folk som kun ser en biograffilm om året. Den der film som træder ud over scenen og rammer dig helt (nej jeg kan heller ikke lide den sammenligning, men kunne ikke lige finde på andre). Men en sådan film er denne. Der bliver stillet mange virkelig gode spørgsmål til ungdomsledere som både er bibelske såvel som pragmatiske. Og man lader svarene tale lidt for sig selv. Dog med den tilføjelse af folk som Paul Washer og Voddie Baucham og Ken Ham, m.v. også har deres input i filmen.

  Anyway, det er selvfølgelig et problem at forældrene ikke tager deres oplæring af børnene alvorligt. Men ungdomsarbejdet er blevet en sovepude for mange forældre. De lader det ske igennem ungdomsarbejdet. Og det har jeg set flere velmenende forældre gøre. Det som bliver konklusionen i filmen er at ungdomsarbejde hvad enten det er med en bibelsk forkyndelse eller ej, faktisk splitter familien og kirken op i bidder. På en måde som skaber frafald, istedet for samling om Kristus.

  Der er nogen ting der kan misforståes i filmen fordi den ikke tager det hele op. Ting som outreach til unge, eller børn. Som der ikke nødvendigvis behøver være forkert. Men jeg tror jeg vil tage det op en anden gang, hvis jeg får lejlighed til det, og har tænkt lidt mere over det.

Leave a Reply