Dette er et spørgsmål som opstår hos de allerfleste, også hos kristne. Udover at det er et kættersk spørgsmål, ( ja undskyld mig, men det er det) så er det også et spørgsmål der er vigtigt at få besvaret. Men også forståeligt,eftersom at bibelen er så Gudsfokuseret.

Nogle siger ”Gud omtaler sig selv i flertal, det er da egoistisk.” Umiddelbart virker det egoistisk, når vi sammenligner med konger og dronninger, som skal omtales i vi-form. Men Gud er mere end blot en konge. Han er treenig. Det er sandt at ordet treenig ikke står direkte i bibelen, men der er ikke nogen tvivl om at Gud er treenig. Det er også en af de kristne doktriner at Gud er en, og han er treenig.

At Gud er treenig er en ret vigtig kendsgerning for at kunne forstå at Gud ikke er egoistisk, men kærlig. I johannes evangeliet kapitel 1 står der at, i begyndelsen var ordet, og ordet var Gud. Senere i samme kapitel står der, og ordet blev kød og tog bolig iblandt os. Ordet var altså Gud, og Gud tog bolig iblandt os. Det som Johannes fortæller os er, meget klart og tydeligt, at Jesus er Gud der blev menneske.

Så Jesus er altså Gud, og den samme Gud blev udsat for verdenshistoriens mest uretfærdige dom nogensinde. Han blev pisket, slået, hånet, og hængt op på et kors til døden indtraf, uden at have gjort noget som helst forkert.

Hvorfor gjorde Gud dette?
Hvordan kan det være at Gud valgte at lade sig udsætte for dette? Før jeg svarer på det, skal du vide at Jesus døde en usædvanlig død på korset. Han døde efter meget få timer. Normalt døde man først efter to til tre dage, men ikke Jesus.

Nogle prædikanter har forklaret den hurtige død med at Gud fik ondt af sin søn og tog livet af ham, så han ikke skulle lide for længe. Disse prædikanter har misforstået alt. De fatter ikke hvem Gud er, og slet ikke hvem Jesus er. Jesus blev knust af Guds vrede, han var syndebuk for alle vores synder på det kors, og Gud valgte at hælde sin vrede ud over sin egen søn, for at vi kunne få lov at gå fri. Det var også derfor at Jesus skreg da han døde, og sagde ”Min Gud, min Gud, hvorfor har du forladt mig”.

Gud tager altså hele straffen på sig, den straf som vi almindelige mennesker skulle have. At Gud selv tager den straf på sig, viser hvor uselvisk Gud er. En der er villig til at blive ydmyget, for andre måtte blive frelst. En sådan Gud finder man ikke i nogen anden religion. Alt anden religion, selv dem der er dårlige efterligninger af kristendom, såsom Jehovas vidner og mormonerne, er i diamentral modsætning til dette. Hos alle de andre handler det om en gud der er meget langt væk, og som vi mennesker skal gøre os gode nok til at komme til. Dette sker igennem en masse regler som ingen kan leve op til. Men i kristendommen er det Gud selv, der kom til os fordi han så at vi ikke kunne selv. Og samtidig tog straffen for os, så at dem der vil omvende sig fra deres eget liv, og vælger at give deres liv til Jesus Kristus, skal gå fri af den kommende dom. Det er ikke egoistisk, det er en kærlig Gud.

Share on Facebook

Leave a Reply