Er du en af dem der mener at Bono fra U2 er en kristen. Så spørg lige dig selv om det her.
Ville en kristen synge sataniske sange?
Ville en kristen bruge omvendte kors?
Ville en kristen sige ”en Gud, mange veje” og sige at islam er ligeså godt som kristendom?
Ville en kristen være sin kone utro, og ovenikøbet være det helt åbenlyst?

Prøv at se denne video som viser en side af Bono, som mange kristne vælger at se bort fra.

Bono mener ikke at det kun er igennem Jesus at man kan blive frelst. Her er hvad han har sagt.
”Be wary of people who think theirs is the only way. Unilateralism before God is dangerous”.

Det svarer meget godt til det han siger i en koncert, som kan ses her hvor Bono taler om Coexistence (en pæn måde at prædike en gud, mange veje på).

Dette er hvad han siger til denne koncert:
Some graphitti was written up on a wall not too far from here
It says coexist
Jesus, Jew, Mohammed, it’s true
Jesus, Jew, Mohammed, it’s true
All sons of Abraham
Father Abraham, Father Abraham
Where are you now
Father Abraham, look what you’ve done
You’ve pitted your son against your son
Father, Father Abraham
No more, no more, no more
No more, no more, no more

Ville en kristen være mere fascineret over bibelens omtale af synd, end af bibelens beskrivelse af Gud? Her er hvad der står på en officiel hjemmeside af og om U2:

”David was a star, the Elvis of the Bible, if we can believe the chiselling of Michelangelo. And unusually for such a “rock star,” with his lust for power, lust for women, lust for life, he had the humility of one who knew his gift worked harder than he ever would. He even danced naked in front of his troops — the biblical equivalent of the royal walkabout. David was definitely more performance artist than politician.” Taget fra denne side: http://www.atu2.com/news/article.src?ID=668&Key=psalms&Year=&Cat

Nu kunne jeg godt afslutte med nogle billeder af Bono der har en affære med den velkendte promiskuøse kvinde Penelope Cruz. Men det synes jeg simpelthen er for klamt at vise, en mands utroskab overfor sin kone igennem 25 år. Hvis du vil se dem så find dem selv på nettet. Det er desværre ikke svært. For Bono skammer sig ikke engang over sin affære siden han viser den frem for enhver paparazzi som gider tage billeder af ham.

Jeg ved godt at Bono har sunget nogen kristne salmer til nogle koncerter indimellem. Men hvad vil det hjælpe når Jesus siger:
Mange vil den dag sige til mig: Herre, Herre! Har vi ikke profeteret i dit navn, og har vi ikke uddrevet dæmoner i dit navn, og har vi ikke gjort mange mægtige gerninger i dit navn? Og da vil jeg sige dem, som det er: Jeg har aldrig kendt jer. Bort fra mig, I som begår lovbrud! Matt 7.22-23.

At folk synes Bono er en fin fyr og alt det der, det er de velkommen til. Men at påstå at han er kristen, er farligt. Bono vil gå hen og blive et ikon for kristendommen (hvilket han allerede er for mange). Og eftersom han slet ikke er en kristen vil det betyde at kristne vil blive ledt vild.
Hvis du er en kristen, så har jeg et spørgsmål til dig. Hvem vil du følge, Jesus eller Bono?

Share on Facebook

9 Responses to “Er Bono kristen?”

 1. Jarle Says:

  Sludder… Lad os nu ikke gøre os selv til dommer og bøddel på samme tid. Vi må huske Kristi Ord til os; v37 Døm ikke, så skal I ikke selv dømmes; fordøm ikke, så skal I ikke fordømmes. Tilgiv, så skal I få tilgivelse. v38 Giv, så skal der gives jer. Et godt, presset, rystet, topfyldt mål skal man give jer i favnen. For det mål, I måler med, skal I selv få tilmålt med.« Yderligere min debattør, så er din sti absolut ikke renere! Måske er forskellen bare at Bono bekender – jvf. sit katolske æt, og måske er der mere end en måde at se på hans “kommercialisme” og offentlige optråden på – han bekender måske overfor os og Gud i det højeste. SÅ træd varsomt, det er ikke givet os at bedømme hvem der er kristen eller ej, det må udelukkende være Guds opgave. Så ti med dine giftige ord, jeg tror ikke jeg skal kigge meget længe på din hjemmeside for at finde noget som jeg+traditionen+skriften og den sunde fornuft vil finde som værende usund/falsk lære!! Så næste gang du vælger at revse og fordømme andre uden Kirkens medhold vil jeg være der som en høg for at tie dig samt din elendige forståelse af næstekærlighed samt god bibelsk exegese samt hermeneutik. Jeg tror afsluttningsvis ikke at dit skjulte samt dit tydelige liv ville være en tøddel bedre hvis det skulle være bragt i pressen. Så træd varsomt, og i henhold til dit afsluttende spørgsmål, så ja, jeg vil gerne følge Kristus, og mit spørsgmål til dig er; hvem i alverden er den Kristus som du følger siden du på denne dybt uteologiske måde revser en stakkels mand som om nogen (mig) har brug for forladelse og absolution, men det er fint, jeg tror bare ikke min Kristologi er på nogen måde lig eller forenelig med din.
  Jeg kan ikke lide U2, så dette er ikke et forsvar af Bono.
  Hilsen en fortørnet-ikke U2 fan

  Jarle

 2. René Vester Says:

  Hej Jarle
  Tak for din kommentar. For det første vil jeg da gerne have hvis du kan finde noget der er ubibelsk på min hjemmeside. For jeg ønsker ikke at have noget liggende som er i modstrid med Guds ord.
  Udover det så er det en skrøne at vi kristne ikke må dømme. Det bibelvers du henviser til er grebet ud af den sammenhæng det er skrevet i.
  Det står i Matt 7. 1-5

  Døm ikke, for at I ikke selv skal dømmes. For den dom, I dømmer med, skal I selv dømmes med, og det mål, I måler med, skal I selv få tilmålt med. Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Eller hvordan kan du sige til din broder: Lad mig tage splinten ud af dit øje! og så er der en bjælke i dit eget øje? Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage splinten ud af din broders øje.

  Der er altså tale om at vi ikke skal være hyklere. Fjern først din bjælke SÅ KAN DU tage splinten ud af din broders øje. Man må altså godt dømme, men hvis man selv render rundt med de samme synder skal vi undlade at dømme.
  HVad jeg har gjort ang. Bono er fuldstændig bibelsk for Paulus skriver i 1 kor 5.12 …er det ikke dem der er indenfor, I skal dømme?
  Vi har altså et ansvar for at dømme dem som siger de er kristne, men ikke er det. Ellers lader vi vranglærere få lov at påvirke Guds kirke.
  Ang. Bonos katolicisme har jeg ikke noget at sige. Jeg ved der findes overgivne kristne som kommer i den katolske kirke og overgivne kristne som kommer i protestantiske kirker. Men det modsatte findes også. Men man kan ikke leve i utroskab og være en kristen, og heller ikke prædike “En Gud mange veje” og være en kristen. Det er i modstrid med Guds ord og farlig vranglære!
  Har du egentlig set de videoer som er i bloggen om Bono? Eller virkede de ikke dá du var inde på siden?

 3. U2 gudstjeneste i Herning kirke. Nu med frimurerlogen! | Sand Omvendelse Says:

  […] fik en lidt sur bemærkning, fra en der havde læst mit forrige indlæg om Bono og hans tro på “Er Bono kristen”. Så efter at have svaret på det, kiggede jeg lidt på den hjemmeside der havde været om den […]

 4. Jørgen Says:

  Det er fortvivlet at læse så aggressiv og uvidende beskrivelse af Bono og U2. Det er oprørende at se videoen der gør U2 til led i Satans virke. Må Gud tilgive denne løgnagtige kampagne, der tilsøler et projekt i verden (U2), som ydmygt forsøger at pege på hans Rige.

 5. René Vester Says:

  Hej Jørgen
  Jeg har nu ikke været særlig fortvivlet i min dokumentation om Bono og hans venner. Jeg har selv længe troet at de var kristne, fordi så mange præster sagde god for dem. Men efter selv at have undersøgt det, kan jeg kun komme til den konklusion, at Bono aldrig nogensinde har omvendt sig, og derfor ikke er en kristen. Han er forresten også blevet smidt ud af nogle kristne organisationer fordi man ikke kunne forlige sig med hans livstil, hvilket heller ikke er nogen hemmelighed.
  Men jeg kunne da godt tænke mig at høre hvad præcis det er for nogle løgnehistorier du henviser til. Du er velkommen til at kalde mig dum og blind, men så må du jko præcisere hvad der er løgn i det jeg skriver. For det er offentligt tilgængeligt stof, hvoraf U2 selv har lagt noget ud.

 6. Jørgen Says:

  Kære René
  Jeg er ikke sikker på, at du er lydhør over for argumenter. På Kristelig Dagblads debatside har Jens Carl jo redeligt beskrevet hvad U2 handler om, det virker ikke som om det gør indtryk på dig. Alt det du tager frem om Bono som satanist fra 90erne ved enhver, der har arbejdet med U2 er udtryk for Bonos forsøg på at bevidstgøre sit publikum om det ondes og den Ondes eksistens. Dvs. han bevidner sig selv som synder og vil gerne at publikum lige tænker over det. Derudover er hele zoo-tour-sceneriet inspireret af C.S.Lewis, der jo står bag eks. Narnia-filmen. Den mener du måske også er satanisk? Det er det jeg mener med løgnagtighed.

  venligst Jørgen

 7. René Vester Says:

  Tak for dit konstruktive indlæg, jeg synes du kommer med nogle spændende vinkler, som er vigtige at belyse.
  Lige for at undgå en misforståelse, så har jeg ikke sagt at Bono er satanist. Men jeg mener ikke at man som kristen skal synge sataniske sange som Rolling Stones sangan “Sympathy for the devil” hvad han gør i videoen. Jeg har bestemt ikke nogen mistanke om at BOno er djævletilbeder.
  Det kan goddt være at han bevidner sig selv som synder, men der er ikke noget omvendelsesbudskab i det han siger. Det jeg citerer ham for i bloggen er taget fra deres egen hjemmeside. Og som du kan se er han mere fascineret over synden end over Gud.
  Så nævnet du det med Cs.Lewis (som jeg bestemt også anerkender som en kristen). Her kommer du ind på noget som har kendetegnet U2 næsten ligefra deres start. De henvender sig til to forskellige grupper af fans. For det første MTV- Gruppen (jeg generaliserer lidt her håber det er i orden) hvor de fortæller om deres projekter fra en sekulær vinkel, og så til de kristne fans hvor de siger noget helt andet. Disse er ofte i modstrid med hinanden, hvilket gør at jeg ikke kan have tillid til det de siger.
  Jeg er ikke ude på at forbyde folk at høre U2, men jeg kan ikke se hvorfor vi slæber den slags ind i kirken. Og mener det er farligt når vi med vold og magt gør Bono til et ikon for kristne som mange er begyndt at følge.
  Jeg kan komme med mange flere argumenter for at han ikke er kristen, og vil nok også komme ind på dem senere. Jeg mener i modsætning til dig at U2 ikke har ændret sig siden 90erne. De blev også anset for at være kristne dengang. Selvom de er blevet smidt ud (ja du læste rigtigt smidt ud) af kristne sammenhænge fordi deres livsstil ikke kunne fungere indenfor kirken. Jeg mener at det er inde på Shafan.dk at jeg har læst om dette, men er ikke helt sikker). Sagt på en anden måde de levede i synd. Ikke dermed sagt at vi ikke kan falde i synd, men vi lever ikke i synd som kristen.
  Du er velkommen til at kommentere på kommende indlæg om Bono. Jeg har ikke noget imod lidt modspil og har ikke noget imod at læserne her på siden får tingene fra flere vinkler af.

 8. thomas Says:

  Det er ærgelig læsning det her. Jeg har fulgt U2 siden 1987. Jeg kan opremse endeløse numre, hvori der er kristent tankegods og deciderede kristne bekendelser. Bono har på direkte live tv erklæret at han tror på at jesus er guds søn.

  Derfor er det sørgeligt når nogen i uvidenhed skader et godt projekt – nemlig at nå ud til de mange som ikke (forståeligt nok) er modtagelige for bedrevidende fanatisk kristne. Havd angår accepten af andre religioner – jamen kærer venner – hvad sagde jesus?

 9. René Vester Says:

  Kære Thomas
  Det er ikke mig der er skadelig, men Bonos fordrejede budskab om Jesus. Hvis Bono nogensinde havde sagt at han engang havde omvendt sig fra sin synd. Og havde valgt at leve et gudsfrygtigt liv, og et liv som man vel at mærke kunne se var gudsfrygtigt. Så ville jeg med glæde fjerne dette indlæg.
  Men hvad jeg skriver heroppe er dokumenteret. Det er ikke sladder, du kan selv høre Bono synge sataniske sange og se ham bruge omvendte kors, bare for at nævne noget. Citatet er også fra U2s egen hjemmeside, det er ikke noget jeg har fundet andetstedsfra.
  Det er íkke bibelens Jesus Bono forkynder, men en Jesus der passer ind i det billede han ønsker at have af Gud. Det betyder faktisk at Bonos Jesus ikke kan frelse nogen, fordi det er en falsk Jesus.
  JEg synes det er sørgeligt at kristne vælger at blive bedraget af denne mand.

Leave a Reply