Så skete det, jeg fik det som Todd Friel fra wayofthemasterradio.com kalder “a really lame sermon illustration”. Jeg håber I får noget ud af den alligevel. 

Jeg boede engang på et kollegie for lang tid siden, da jeg ikke var frelst. Det var noget af et luksuskollegie, for vi fik næsten alt serveret for os, så vi kunne koncentrere os om vores lektier. Hvilket var en dårlig idé, men det er en anden historie. På det kollegie havde jeg mit eget værelse, og som den jeg nu engang er så bliver der hurtigt rodet, der hvor jeg bor. Spørg selv min kone, som jeg har den største respekt for, bl.a. fordi hun kunne finde på at gifte sig med en der kan rode som mig.

Men i den første uge på det kollegie havde jeg en dag efterladt mit rodede kollegieværelse, for at gå over på gymnasiet. Da jeg kom tilbage viste det sig at der havde været nogen og rydde op. Jeg blev rasende. Nogen havde været inde på mit værelse og rydde op og gøre rent uden at have spurgt mig om det først. Men så glemte jeg det og begyndte at rode igen. Næste uge skete det samme. Jeg blev igen rasende. Hvem er det der uden at spørge om lov, rydder op og gør rent på mit værelse. Hvorfor kan jeg ikke få lov at gøre det selv? Jeg synes der var nogen der havde overtrådt mit område.

Hvad nogle læsere har fundet ud af (I er åbenbart hurtigere end mig) er at der var rengøringsfolk på kollegiet. Og ikke nok med at de gjorde rent, de kunne også finde på at rydde op, og de var gode til det. Jeg kunne ikke selv have gjort det ligesågodt.

Men tænk lidt over denne her. Måden vi forkynder evangeliet for ikke-troende er ofte som om Gud allerede har tilgivet dem for deres synder. Men vi undlader at fortælle og vise dem at de er syndere. Vi bruger ikke loven til at vise dem det. Læg mærke til hvad Paulus skriver i første Timoteus 1.8-11:

“Men vi ved, at loven er god, hvis man bruger den, som lov skal bruges, og når man ved, at en lov ikke er bestemt for retskafne, men for lovbrydere og genstridige, for gudløse og syndige, for spottere og ugudelige, for dem, der slår deres far eller mor ihjel, for drabsmænd,  utugtige, mænd der ligger i med mænd, bortførere, løgnere, menedere, og hvad der ellers strider mod den sunde lære efter det evangelium om herligheden hos den salige Gud, som jeg har fået betroet.”

Loven er god, siger Paulus for den viser at vi er syndere. Så hvis vi ikke bruger loven til at vise folk at de er syndere der har brudt Guds lov, så vil de have det lidt ligesom jeg havde. De vil blive sure, fordi de ikke kan se at de har brug for tilgivelse.  Husk på at selvom jeg var et rodehoved, så mente jeg ikke det var noget problem. Jeg syntes godt jeg selv kunne stå for at gøre rent og rydde op. Sagen var den at hvis jeg selv gjorde det, ville det ende i det rene svineri fordi jeg var et rodehoved. Hvor meget mere vil folk så ikke ende endnu mere i synd, hvis de ikke forstår at deres gerninger er syndige. De har brug for at se sig selv i Guds lys som de syndere vi er. Før har de ikke nogen grund til at omvende sig, og før vil de heller ikke få nogen glæde ud af at give deres liv til Ham som døde for deres synder på Golgatas kors.

Share on Facebook

Leave a Reply