En af de tydeligste tegn på at man er en kristen der lever tæt på Gud, er en overbevisning om sin egen synd. Jeg opfatter ikke mig selv som et særlig godt forbillede her, men om ikke andet så kender jeg folk hvis liv med al tydelighed afspejler Gud. Og det er nemt at se hvad det er der har gjort at de har en afglans af Jesus som er langt stærkere end hos mange andre. De er opmærksomme på deres egen synd og Guds hellighed. De har ikke en farisæerisk tilgang til livet med Gud, men ved at det kun er pga Kristi nåde at de kan leve nær Jesus.
Men det som de også viser i deres liv er en overfølsomhed overfor synd, som gør at de lægger meget mere mærke til deres eget kød, end gennemsnittet af kristne. Nogen gange i en grad som gør at vi andre normalt ikke ville tænke over det som synd. Deres styrke i Herren hænger ofte meget sammen med det faktum.

Derfor er det så trist når der i dag er folk i kirkerne som påstår at man som kristen ikke må se sig selv som en synder. Det er jo desværre en lære som har bredt sig, særlig i de frikirkelige kredse der er påvirket af trosbevægelsen. En lære som eksempelvis Aage Åleskjær og Bob beeman står for. Bob Beeman ovenikøbet i en grad hvor han påstår at det er forkert af kristne at se sig selv som syndere. Folk der følger den slags lære er i stor fare for at ende i farisæerisme. For hvis man ikke må se sig selv som en synder frelst af Guds nåde, hvordan kan man da være overfølsom overfor synd? Og kan man med den overbevisnig overhovedet være ledt af Helligånden? Når man tager i betragtning at en af Helligåndens vigtigste opgaver er at overbevise om synd.

Som Paul Washer flere gange har sagt, at det tydeligste tegn på at du har oplevet Gud røre dig, er at du viser en større ovefølsomhed overfor synd. Hvis man ikke i større grad kan se synden i sit eget liv efter at have haft en oplevelse med Gud, så er det meget sandsynligt at det slet ikke var Gud du mødte.

Share on Facebook

5 Responses to “En ny opmærksomhed overfor synd”

 1. Bo Nyegaard Says:

  Hvis vi lægger låg på synden i vort liv, vil den tage pladsen for Helligånden, derfor må synd bekendes.
  Galaderne 5: 16-24

 2. Bluhme Says:

  Beeman mener bare det er vigtigere at lægge vægt på “frelst af Guds nåde” end “synder”. fordi hvis vi hele tiden fokusere på vores syn, så ser vi ikke Gud, og kommer da slet ikke tættere på ham.

 3. René Vester Says:

  Bluhme sagen er den at Beeman sagde det så klart og så tydeligt at der ikke er nogen tvivl om at det var hvad han sagde om mente. Han gjorde faktisk rigtig meget ud af at tale om netop dette.

 4. Esben Says:

  Bluhme sagen er den at Beeman sagde det så klart og så tydeligt at der ikke er nogen tvivl om at det var hvad han sagde om mente. Han gjorde faktisk rigtig meget ud af at tale om netop dette.*

  *[Citation needed]

  Helt seriøst dog: Jeg vil gerne vide hvilken podcast Hr. Beeman sagde dette i..

 5. René Vester Says:

  Linket til podcastet hvor han sagde det kan du finde her: http://sand.omvendelse.dk/bob-beeman-siger-vi-ikke-er-syndere-2558.htm

  Jeg er dog i tvivl om det vil ændre din holdning til Beeman eller ej. Så jeg vil dog godt spørge dig, hvem og hvad er din autoritet Bob Beeman eller bibelen? Og hvis du siger bibelen, vil du så erkende at Bob Beeman er forkert på den, hvad dette angår, eller vil du gå over i grøften hvor man undskylder sig med “det kommer jo an på hvordan det skal forståes” når der ikke er nogen tvivl om hvordan det skal forståes?
  Der kan være sager hvor der kan være plads til flere forståelser, men i dette tilfælde har vi at gøre med noget der er så tæt relateret til evangeliet, at vi ikke må misforstå det.

Leave a Reply