Hvor er jeg glad for at jeg havde læst i bibelen i forvejen dengang jeg blev en kristen. For ellers ville jeg jo kun have menneskers forklaringer på hvorfor jeg skulle blive en kristen. Den type forklaringer der eksempelvis går på hvor fedt det er at være en kristen, eller at Gud har en “vidunderlig plan for mit liv”. Bibelen have heldigvis vist mig noget ganske andet. Jesu ord viste flere gange at det at tilhøre Ham betød, at man måtte give afkald på sig selv. Der stod ganske rigtigt at Jesus også kom for at give liv og liv i overflod. Men det skal forstås sammen med de andre udsagn om kristenlivet. Det skal ikke forstås isoleret.

Ikke altid så nemt
Det er ikke altid nemt at være en kristen. Jeg synes det ofte har store omkostninger. Så hvorfor har jeg holdt fast i troen alligevel? Måske skulle jeg kigge på en helt anden end mig selv her, for der er folk der har betalt langt større omkostninger end jeg har, og alligevel holdt fast i troen. Paulus som er den person der leverer størstedelen af det nye testamente betalte virkelig prisen. Det ser vi bl.a i det her:

“Af jøderne har jeg fem gange fået fyrre slag minus ét, jeg har fået pisk tre gange, er blevet stenet én gang, har lidt skibbrud tre gange, jeg har drevet rundt på det åbne hav et helt døgn. Ofte på rejser, i fare på floder, i fare blandt røvere, i fare fra mit eget folk, i fare fra hedninger, i fare i byer, i fare i ørkener, i fare på havet, i fare blandt falske brødre. Jeg har arbejdet og slidt, ofte haft søvnløse nætter, lidt sult og tørst, ofte fastet, døjet kulde og manglet klæder. Hertil kommer det, som dagligt trykker mig: bekymringen for alle menighederne.” Anden korinter 11.24-28 (lidt uden for kontekst vel at mærke)

Hvordan kunne Paulus tåle så stor modstand, og ikke falde fra? Jeg tror noget af svaret ligger i at han med egne øjne havde set hvad der kan være den højeste omkostning for de kristne. Nemlig martyrdøden. Noget han ifølge ham selv havde været med til at udøve på kristne før hans omvendelse. Så da Paulus selv bliver en omvendt kristen, vidste han godt hvad han gik ind til. Han var ikke blevet lovet guld og grønne skove i dette liv. Han havde ikke fået at vide at Jesus havde en vidunderlig plan for ham eller lignende. Paulus gik hele vejen på trods af stor modstand. Modstand både fra egnes side og fra det romerske imperium.

Hvad vi ofte glemmer var at hans forkyndelse af evangeliet også bar præg af dette. For i den forkyndelse ser vi at Paulus advarer imod Guds dom, i stedet for at undlade at tale om den, sådan som vi plejer idag. Han holdt ikke sandheden tilbage.  Hvordan den forkyndelse lød, kunne jeg godt tænke mig at komme lidt mere ind på næste gang.

Share on Facebook

3 Responses to “En kristendom der tåler modstand”

 1. Johannes Says:

  Kære Rene Vest

  Godt indlæg,

  Men det er vigtigt vi som kristne holder balancen, Paulus siger selv :

  Jeg kender til at have ringe kår, og jeg kender til at have overflod. I ét og alt er jeg indviet, både at være mæt og at sulte, både at have overflod og at lide mangel. v13 Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft. Paulus var ingen fattig mand igennem hele livet, men opfylder Jesus ord Matt 6.33 og Lukas 10.29-30

  Så han har prøvet at få i overflod samt at mangle men hans rigdom lå i Jesus værk på Golgata. Han siger ikke at det var Guds plan ham at være fattig og gå igennem prøvelser hele livet, selvom han gik igennem mange.

  Så skriver du videre :

  Så da Paulus selv bliver en omvendt kristen, vidste han godt hvad han gik ind til. Han var ikke blevet lovet guld og grønne skove i dette liv. Han havde ikke fået at vide at Jesus havde en vidunderlig plan for ham eller lignende.

  Dette udsagn er meget subjektivt forkynder præget, hvilket vil sige at udsagnet peger mere hen imod en bestemt tros retning ( bestemt måde at forstå evangeliet på ) end det egentlig forholder sig til Paulus måde at tænke på.

  Den sidste linie er direkt undskyld jeg taler så frimodigt ikke bibelsk korrekt. Den om at Jesus ikke havde lovet Paulus en vidunderlig plan for hans liv.

  Paulus siger jo selv i Romerne 8.17-18

  Ånden selv vidner sammen med vores ånd om, at vi er Guds børn. Men når vi er børn, er vi også arvinger, Guds arvinger og Kristi medarvinger, så sandt som vi lider med ham for også at herliggøres med ham.
  Jeg mener nemlig, at lidelserne i den tid, der nu er inde, er for intet at regne mod den herlighed, som skal åbenbares på os.

  Paulus var blevet lovet en vidunderlig plan for hans liv, nemlig åbenbaringen af hvem Kristus og Hans rige er. Og han siger klart at prøvelserne intet var at regne for den plan Jesus havde for Hans liv. Og Jesus virkede mægtigt igennem Paulus, han fik åbenbaringer, var fyldt med Helligånden, og havde været oppe i den 3 Himmel. Samtidig blev han også velsignet her på jorden, i overflod, Fik lov at skrive en stor del af vores bibel, og var på mission rejser hvor der også blev til af hvile og slappe af.

  Ja Han gik igennem mange prøvelser, men det var ikke bare prøvelser og fattigdom og det er her vigtigt at vi har en balance i vores lærer som kristne.

  Betyder det nu at jeg ikke mener du er kristen, og vil advarer om hvad du har skrevet, bare fordi jeg ikke mener dit indlæg er vel balanceret og kan misfortolkes.

  NEJ OG ATTER NEJ.

  Og det er samme holding vi skal have som kristne til forkyndere over hele verden. Kommer de med fejl udtalelser og gør de nogle ting vi ikke forstår.

  JA, men det gør vi også selv, Du som læser kan jo se at Rene Vest i Hans forkyndelse af ordet også kan komme med tvivlsomme udtalelser, selvom om man som kristen godt forstår hvad han mener, ja så er det ikke det Han skriver.

  Det samme med Joel Osteen og Rick Warren, er de fejlfri nej langtfra, men det er der jo ingen der er.

  Jeg har prøvet at have en Herrens tjener komme op i et bibel studie som jeg ledte og korrigere mig og Ja jeg havde sagt en fejl, men Jeg elsker Jesus alligevel. Og han tilgav mig.

  Så bare fordi man er uenig betyder det altså ikke at man er falsk profet.

  Så jeg synes ærlig talt Rene Vest du skulle fjerne Joel Osteens billed under falske profeter. Og så tage over til Hans kirke og se hvordan det virkelig foregår.

  HVIS DU ER LÆSER OG SYNES AT RENE VEST SKAL FJERNE BILLEDET AF JOEL OSTEEN SOM FALSK PROFET SÅ SKRIV LIGE I KOMMENTAREN NEDEUNDER FJERN BILLEDET AF JOEL OSTEEN.

 2. Otto Says:

  Hej Rene
  Jeg er også meget glad for at jeg læste bibelen, i stedet for at lytte til prædikanter, den gang jeg kom til tro. Det har virkelig skabt et godt fundament i mit liv og min tro, at læse bibelen. Jeg plejer at sige at det ikke var på grund af en kirke, et møde eller en bestemt person at jeg blev frelst. Men fordi jeg læste bibelen, indså jeg at jeg havde fundet sandheden og frelsen.
  Jeg synes desværre at jeg tit møder kristne, som har et meget mærkeligt forhold til bibelen. Hvis man spørger dem om deres bibel-syn, lyder det næsten som om de er literalister eller fundamentelister. Men hvis man holder et bibel-studie sammen med dem, virker det næsten som om at bibelen bare er et eventyr vi skal få en god moral ud af. Paul Washer sagde noget fantastisk på lejren sidste år:”Den største hindring for kirken, er vores ideer om hvordan kirken skal være”. Mange går rundt og tro at de skal finde løsningen på verdens problemer, men Gud har allerede givet os den i bibelen. Hvis nu bare vi kristne tog bibelen alvorligt og ikke prøvede at blande vores traditioner og “arve tro” ind i Guds ord, så kunne det ske at vores kirker så lidt anderledes ud.

 3. René Vester Says:

  Til Johannes
  Du er ikke den første, og nok heller ikke den sidste der beder mig om at fjerne Joel Osteens billede. Jeg fjerner det billede når Joel Osteen prædiker evangeliet, i stedet for det vrøvl han prædiker i dag. Men jeg vil lade Steve Lawson svare for mig istedet. For han skærer det fint ud i pap, hvad problemet med Joel Osteen er, sammenlignet med historisk reformeret kristendom. Det er forresten Joel Osteen som han omtaler som den besøgende hos Larry King, hvilket dem han taler til godt ved.

Leave a Reply