I går skrev jeg om at kristne ikke har en særlig gudgiven autoritet over vejret, som nogen ellers påstår. Det viste sig så at en af mine facebookvenner havde set en kommentar på Moses Hansens facebookprofil, som lige netop var fra en som mente vi kristne har autoritet over vejret. Der var ovenikøbet lavet en video til, hvor manden siger hvordan kristne angiveligt skal stoppe orkanen Sandy ovre i USA. Den video så jeg, og den viste en mand som i bedste fald har dårlig tro, i værste fald er vildledt af forkert lære. Jeg er ikke i tvivl om at det sidste er tilfældet. I videoen som vises her nedenunder, kan man se hvordan en mand ved navn Carsten Joshua Hedegaard ”underviser” hvordan og hvorfor kristne ifølge ham kan få Sandy til at falde til ro (nej jeg ved ikke om han pga efternavnet er relateret til Christian Hedegaard). I slutningen befaler han så Sandy at falde til ro ved at tage autoritet over den, og det er ret tragisk at iagttage. For hvis det virkelig skulle være rigtigt hvad han siger, hvorfor hærgede Sandy så i så stor grad som den gjorde? Så må det jo betyde at Carsten fra videoen har dårlig eller svag tro, siden han ikke var i stand til at fjerne den. Og det er lige før man kan sige at, det så er Carstens og de kristnes skyld at orkanen Sandy hærgede på USA’s østkyst. Fordi de ikke havde tro nok til at fjerne den. Meget kan man give mig skyld for, men det er altså ikke min skyld at den orkan har hærget derovre.

Ikke desto mindre skyldes dette ikke Carstens dårlige tro. Kristne har som jeg skrev i går ikke en særlig autoritet over vejret, og jeg forklarede hvorfor det er tilfældet i det indlæg (se link her: https://sand.omvendelse.dk/hvor-meget-magt-har-en-kristen-4413.htm). Men der er en fare i at bruge tid på den slags lære som Carsten her viser. For dels bruger han en masse skønne spildte kræfter på noget som ikke virker. For det andet får det kristne til at fremstå som dumme forvirrede nyreligiøse individer som man ikke skal tage alvorligt. Og det er meget trist, både for dem selv, og også for kirken som får et dårligt ry baseret på noget forkert.
At dette er en kommentar som kommer op på Moses Hansens væg, er jeg ikke overrasket over. Moses har faktisk en tendens til at tiltrække folk som er lidt forvirrede i forvejen, og han har jo også selv arbejdet sammen med diverse problematiske personer som Christian Hedegaard og andre fra trosbevægelsen, uden offentligt at have erkendt det var forkert. Det skal dog siges til Moses Hansens forsvar at han i kommentarerne viste at han ikke er enig med Carsten og faktisk så det Carsten siger som ret problematisk. Desværre er Moses ikke særlig god til at vise det udfra skriften. Hvilket nok skyldes at Moses har en ret dårlig hermenutik i forvejen (dvs at han har svært ved at læse bibelens tekster i deres kontekst). Han fokuserer i hvert fald rimelig meget i sine svar på at man skal ”føle” sig frem til hvad der er rigtigt og forkert at gøre her. Og det er jo ikke nogen hjælp for hverken Carsten eller andre. For vi føler altså ofte noget forskelligt. En kan føle Jesus siger det ene, og en kan føle Jesus siger noget helt andet, men hvis de to er i modstrid med hinanden, hvem har så ret? Vi kan ikke basere vores liv på at blive ledt af vore følelser, heller ikke selvom vi giver dem et religiøst udtryk. Jeg ville ønske Moses var mere fokuseret på hvad der står i bibelen, i stedet for hvad han lige går og føler hvad der er rigtigt, eller har fået at vide igennem andre er rigtigt. Men det har jeg kommet ind på før i et andet indlæg som kan ses nedenunder.
Her er videoen:

Hvis du ikke er bekendt med hvorfor jeg finder Moses Hansen problematisk kan det ses på disse links:
https://sand.omvendelse.dk/abent-brev-og-svar-til-moses-hansen-4218.htm
Men måske endnu vigtigere dette indlæg: https://sand.omvendelse.dk/reaktioner-pa-mit-moses-hansen-indlaeg-4227.htm

 

Share on Facebook

2 Responses to “En kristen der ikke kunne standse orkanen Sandy”

 1. Thomas B. Hågensen Says:

  Efeserne 4:15 Vi skal vokse op til Kristus i alle ting,
  Hvis vi skal vokse op til Jesus i alle ting, hvorfor så ikke stoppe en storm?

  Galaterne 2:20 Ikke længere mig der lever men Kristus der lever i mig.
  Hvis det ikke længere er mig der lever, men Jesus der lever i og igennem mig ved den Hellige ånd, hvorfor kan Jesus så ikke stoppe en storm igennem mig?

  Johannes 14:12 I skal gøre større gerninger end mig!
  Hvis vi skal gøre større ting end Jesus, hvorfor kan vi så ikke stoppe en storm?

  jakobs brev: Lutter gode ting kommer fra himmellysenes fader i hvem der ikke er skygge der kommer og går!!
  Når nu kun gode ting kommer fra Gud, så kan Han jo ikke være skyldig i orkanen kan Han??

  Gud skabte alt perfekt som det skulle være, med mennesket som hersker over jorden. Mennesket syndede og overgav hermed autoriteten til Djævelen over jorden. Det perfekte var slut. Hermed også det perfekte vejr!

  Husk nu på hvem der der bor i dig. Giv Ham plads og se miraklerne ske!!

  Come on!! Gå ikke i så små sko, Hav tillid til Guds ord.

  Det er ikke Guds Skyld at verden ser sådan ud som den gør det er vores, fordi vi kke påtager os det ansvar som Gud har givet os. Gud har givet os alt vi behøver til at klare opgaven.
  Hvad mere behøver du end Jesus og Helligånden?

  Let God be great in you and you shall accomplish great things!!

  Kom ud af lænestolen, væk fra fjernsynet og ud på gader og stræder. Forkynd Guds ord, helbred syge, uddriv onde ånder, skab disciple af Kristus. Det sjove ved disciple er at de skal trænes op til at gøre DET SAMME som deres Mester, i dette tilfælde Jesus…..Så stop også gerne en storm. det kan være en stor hjælp til mennesker og et dejligt vidnesbyrd om Guds eksistens.

  Følg Jesus No compromise!!!

  Må Gud velsigne alle.

  Carsten har ret 😉

 2. Linealis Says:

  Hvorfor kun bede for New York? Hvad med Cuba?

Leave a Reply