Jeg ved ikke hvorfor jeg skal læse den her slags i frikirkebladet Domino, og jeg vil også rette henvendelse om det. Men i Domino står der i denne måned en særdeles positiv artiken om den tåbelige Åbenkirke i Herning som har valgt at holde heavy metal koncert i kirken. Det er vel at mærke en heavy metal koncert som er en blanding af ikke-kristne heavy bands og nogle som angiveligt er kristne metal bands. Dertil har man samarejdet med en muslim om arrangementet.

Argumentationen for arrangementet er mildt sagt latterligt. Tovholderen for arrangementet Esben Jensen udtalte:

“Jeg tror de vil få en oplevelse af, at dørtærskelen til kirken bliver sænket til i forhold til, hvad de forestiller sig, man kan lave i en kirke.”

Jeg kan ikke se nogensomhelst bibelsk begrundelse for arrangementet i hverken denne udtalelse, eller nogen af de andre argumenter som der kom frem i artiklen. Der har været nogen som har beklaget sig over at kirken lukke en dæmonisk ånd ind i kirken ved at afholde dette arrangement. Om det sker eller ej, skal jeg ikke udtale mig om. Men jeg ved dette at venskab med verden er fjendskab med Gud (Jakob 4.4). På dette område er bibelen meget klar, og hvis vi ikke kan tage det alvorligt, så kan vi heller ikke tage Gud alvorligt. Det er hvad der er sket her, en kirke som ikke tager Gud alvorligt, fordi de ikke tager Hans ord alvorligt. Og nej, det betyder ikke at vi skal lade være med at være sammen med folk fra denne verden. Vi skal jo ikke leve isoleret. Men det er ikke kirkens opgave, at lukke verden ind i kirken, tværtimod.

Jeg kan huske dengang jeg studerede, der var der en af mine venner som var DJ. Han kendte godt kirken som jeg kom i, og syntes den havde nogle fede musikmuligheder. Han spurgte mig engang om han ikke kunne leje kirken til et technorave. Inden jeg fik nået at give ham et svar, havde en af mine andre ufrelste venner allerede svaret ham. Det lød cirka sådan her:

“Hvad tænker du dog på, er du ikke klar over at det er en kirke, du kan da ikke holde sådan noget i en kirke”

Hvad der nogenlunde svarede til det jeg skulle til at svare, bare lidt pænere. Men her havde jeg faktisk en ikke-kristen ven, som var mere klog end lederskabet i ovennævnte kirke. For det er en kirke som ikke kan se at det her er forkert, ubibelsk og en deroute mod noget, som man ikke kan styre.

Det her ligner en kirke der har prostitueret sig selv, fordi man ønskede at verden skulle kunne lide en. Man ville hellere have anseelse fra verdens øjne, end anseelse fra Gud. Hvad mon de ikke-kristne heavybands tænker om kirken i Herning? Mon de tænker “waauw hvor var de kristne der bare radikale i deres tro”? Men vigtigst af alt, hvad mon Gud vil sige til dem der har ledt den kirke, når de engang skal stå foran Guds domstol. Hvis man vil være leder, så har man også et ansvar. Et ansvar for at holde kirken som er Jesu brud ren. Den skal ikke gøres beskidt. For hvorfor skulle Jesus ønske at blive gift med en brud, som han har gjort ren engang, hvis den blot har tilsølet sig i snavs og skidt igen? Hvis man som leder ikke har levet op til det ansvar, så ville jeg grue for at stå foran Gud på dommens dag.

For at undgå at jeg ikke kommer til at definere mig selv som hykler, skal jeg gøre opmærksom på at jeg selv har lavet arrangementer der lugter lidt af det her, engang i halvfemserne. Jeg har omvendt mig fra dem i dag, for jeg måtte erkende at det ikke var bibelsk funderet, og heller ikke havde bibelske frugter. Så jeg kan godt sætte mig ind i hvorfor man kan finde på at afholde disse arrangementer. Men jeg kan ikke, og vil ikke støtte den slags mere, og jeg kan ikke holde min mund omkring det, for jeg ser at frugten bliver unge mennesker i kirkerne som kommer væk fra Gud. Det er usædvanligt sjældent at frugten bliver at folk bliver gennemfrelst. Men en masse falske omvendelser istedet.

Share on Facebook

3 Responses to “En kirke der tror på venskab med verden”

 1. Andreas Hoff Says:

  Jeg er lidt nysgerrig omkring din brug af ordet “gennemfrelst” – er der forskel fra dette til bare almindelig “frelst”?

  Det er lidt ligesom med “absolut sandhed” – kan noget godt være sandt uden at være absolut sandt?

  Du skriver at du “ikke se nogensomhelst bibelsk begrundelse for arrangementet”; det tror jeg heller ikke at arrangørerne kræver af dig. Jeg tror de oplever et kald til at nå mennesker, og ser i den grad bibelsk begrundelse for deres arrangement. At du som en ud af mange læsere af Domino ikke ser samme bibelske begrundelse tror jeg sådan set ikke at de er vildt kede af (måske lidt – du er trods alt en broder i kristus).

  Så man har altså ladet nogle musikere fra Herning spille i kirken, og derfor skal de læse på din side at de er “tåbelige”.

  Jeg mødtes på et tidspunkt med chefredaktøren på Domino. Han fortalte om at der sommetider var massiv reaktion på visse artikler, og jeg var nysgerrig efter hvem der mon var. Det har du så (meget ærligt) svaret på nu – gad vide om du også klagede over min Domino-kronik i foråret?

 2. René Vester Says:

  Ja jeg kan godt forstå din skepsis for ordet gennemfrelst. Jeg burde nok have beskrevet det bedre. Men det jeg mener er folk der ikke bare har gentaget en bøn, eller bedt Jesus om at komme ind i deres hjerte eller være med til at skrive deres dagbog etc etc. Men folk der virkelig fuldt ud har givet deres liv til Jesus, fordi de så, at det Han har gjort er så stort, og er så virkeligt at de ser sig selv som de syndere de er, og giver deres liv fuldt ud til Ham.

  Jeg må dog lige sige at din måde at sætte mig i bås med andre, er uretfærdig. For du ved ikke hvad jeg har sagt, eller ikke sagt til Poul Kirk, som jeg faktisk er vant til at tale med ved flere lejligheder. Du er altfor hurtig i dine konklusioner her, men lad det være sagt, at det forstår jeg godt du konkluderer selvom det er forkert. For jeg henvender mig til folk på en anden måde end den du tilsyneladende henviser til.
  Jeg synes dog det er lidt kedeligt at du ikke husker at jeg faktisk havde ros til din reaktion på Domino. Hvis det er den jeg tror det er. For den syntes jeg havde gode vinkler og viste nogen af de svagheder som Domino har.

  En lille bemærkning fra akademiker til akademiker. Jeg har ikke skrevet at musikerne er “tåbelige”. Det var kirken “åbenkirke” jeg kaldte tåbelig, og jeg forklarede hvorfor. Det synes jeg som akademiker at du burde have set, fordi du også har akademisk baggrund. Jeg tror godt du ved hvad jeg mener her 😉

 3. Jakob Says:

  Amen Broder,
  Venskab med verden er fjendskab mod Gud. En vens hug er velmente, en fjendes kys er falske. Ægte kærlighed er ikke at tale folk efter munden, men at sige dem sandheden.
  Jakob

Leave a Reply